22 Δεκ 2012

Prometheus (ελληνιστί «Προμηθέας»)



Βαθμολογία 2,5 / 5 (για τους fans των Alien μπορεί και 4 /5)


            Για να ξηγηθώ από την αρχή, δεν είμαι τρελαμένος fan των Allies (τόσο των ταινιών όσο και του είδους γενικότερα) αλλά τις σχετικές ταινίες τις βλέπω ευχάριστα. Ο «Προμηθέας» θεωρητικά αποτελεί το prequel αυτών των ταινιών (κάτι που εγώ τουλάχιστον το διαπίστωσα στο τέλος).
            Ένα ζευγάρι επιστημόνων, οι Noomi Rapace και Logan Marshall-Green, κάποια στιγμή στο μέλλον (209φεύγα) ανακαλύπτουν τοιχογραφίες στο Isle of Skye της Σκωτίας που τους οδηγούν σε έναν διαγαλαξιακό χάρτη σε αναζήτηση των δημιουργών της ανθρωπότητας. Αφού βρίσκουν τον απαραίτητο σπόνσορα (μια εταιρία που επένδυσε σε αυτό το ταξίδι μόλις 1 τρις δολάρια και εκπροσωπείται από την Theron) ξεκινούν για το ταξίδι αναζήτησης με μια ομάδα επιστημόνων. Για να μην τα πολυλογώ, φτάνουν και γίνεται το έλα να δεις με διαφόρων ειδών τερατάκια και εξωγηινάκια. Εξαιρετική σκηνοθεσία (πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά με τον μαιτρ του είδους; Rindley Scott), χιλιοπαρουσιασμένο σενάριο (επίσης δεν αναμένεις κάτι άλλο – κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι), εντελώς αδιάφορο καστ αφού η ταινία επικεντρώνεται στην βασική πρωταγωνίστρια (την επιστήμονα όχι την Σαρλίζ) και οι υπόλοιποι απλά υπάρχουν (ακόμα και η Σαρλίζ). Ενδιαφέρουσα νότα ο Michael Fassbender που υποδύεται ένα ανθρωποειδές χωρίς συναισθήματα αλλά με τεράστιες γνώσεις (απορώ γιατί μαζέψαν τη Σάρα και τη Μάρα της επιστημονικής κοινότητας αφού ο Michael ήταν Αινστάιν και Κιουρί μαζί)!!
            Θα σας πρότεινα να δείτε την ταινία αν σας αρέσουν τα Alien (έστω και λίγο) γιατί η ταινία είναι καλογυρισμένη. Αν πάλι βλέπετε εξωγήινους και ψάχνετε τη σακούλα για να αντιστρέψετε την πορεία του ποπ-κορν που φάγατε, τότε καλύτερα νοικιάστε κάτι άλλο. 


ΥΓ 1: Οι μυημένοι στα Alien αξίζει να ρίξουν μια ματιά στη σελίδα http://screenrant.com/prometheus-alien-connection-benk-176223/ όπου αναλύεται η σύνδεση του "Προμηθέα" με τα Alien εκτενώς (εγώ βαρέθηκα να το διαβάσω όλο πάντως)!!
ΥΓ 2: Αν νοικιάσετε την ταινία μην ξεχάσετε να δείτε και το extra DVD με υλικό από την παραγωγή και τα γυρίσματα. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24