23 Δεκ 2012

Rum Diary (ελληνιστί «Μεθυσμένο Ημερολόγιο»)

Βαθμολογία: 3.5 / 5





Στο Πόρτο Ρίκο, δεκαετίες πριν, ο δημοσιογράφος και λάτρης του ποτού Πολ Κεμπ, προσλαμβάνεται από μία τοπική εφημερίδα στα όρια της πτώχευσης για να ανατρέψει την κατάσταση. Ανάμεσα σε προτάσεις συμφερόντων και προσωπικές αναζητήσεις, ο Κεμπ (ο Πολ) προσπαθεί να βρει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και το συγγραφικό του ‘εγώ’. Τον εκκεντρικό και εθισμένο σε ουσίες χαρακτήρα, ερμηνεύει -ποιος άλλος- ο Johnny Depp, ο οποίος είναι ομολογουμένως ο πλέον κατάλληλος για τέτοιους ρόλους.
Προσωπικά την ταινία την βρήκα αρκετά καλή αλλά εάν φέρω στο μυαλό μου τους φίλους μου, πιστεύω ότι μόνο 2 στους δέκα θα έκαναν θετικά σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ περίμενα κάτι περισσότερο από το πολλά υποσχόμενο trailer, ωστόσο συνεχίζω να τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα αν και με κούρασε σε αρκετά σημεία.
Στα θετικά στοιχεία της ταινίας πάντως, θα συμπεριλάβω α) τον Johnny Depp, β) το cast γενικότερα, γ) τα φανταστικά τοπία, δ) τον έρωτα του Depp με τη γυναίκα του φίλου του (καλά, δεν είναι και κολλητοί) Amber Heard, ο οποίος προσφέρει νότες ερωτισμού στην ταινία και δ) το άφθονο ρούμι!!!
 
 
Ολοκληρώνοντας, για να το πω απλά, το Μεθυσμένο Ημερολόγιο μου άρεσε, αλλά δεν σας το προτείνω, διότι πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα με κράξετε άσχημα! Η ταινία απευθύνεται σε λίγους, διαφοροποιείται -κατά πολύ- από την πλειοψηφία των αμερικάνικων φιλμ, οι ρυθμοί της είναι ιδιόρρυθμοι και οι ηθοποιοί της, Johnny Depp, Giovanni Ribisi και Aaron Eckhart, μας παραπέμπουν σε παλαιότερες ταινίες τους, λιγότερο εμπορικές πλην όμως επιτυχίες. Εάν θεωρείτε ότι ανήκετε στο 20%, δείτε την. Αλλά το τονίζω, με δική σας ευθύνη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24