22 Δεκ 2012

Transit (ελληνιστί «Transit» αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μεταφράσει τον τίτλο)



Βαθμολογία 2,5 / 5



            Με τη συγκεκριμένη ταινία βίωσα το εξής αντιφατικό. Μαζεμένοι με την παρέα στο σπίτι, όλοι να την παρακολουθούν με ενδιαφέρον (με τα σχόλια πάντως όπως πάντα να περισσεύουν) αλλά στο τέλος να μην αρέσει σε κανέναν. Γίνεται? Και όμως γίνεται!! (ειδικά αν κολλάει και το DVD στο τέλος και σου γίνονται τα νεύρα κρόσσια!!)
            Στην υπόθεση τώρα…Ένας πρώην κατάδικος (για κτηματομεσιτική απάτη - Jim Caviezel) και η τετραμελής οικογένειά του αποφασίζουν να εκδράμουν για κάμπινγκ ώστε να συσφίξουν τις υποτυπώδεις σχέσεις τους (ειδικά ο μεγάλος γιος ούτε να τον φτύσει τον μπαμπά). Παράλληλα, μια άλλου είδους τετράδα με αρχηγό τον James Frain (γνωστό από τη συμμετοχή του σε σειρές κυρίως – Greys anatomy, CSI, The Tudors) πραγματοποιεί τη ληστεία της χρονιάς με μπάζα 4 εκ. δολάρια (το 4 πρέπει να ήταν ο τυχερός αριθμός του σεναριογράφου) και για να αποφύγει τα μπλόκα της αστυνομίας φορτώνει στην οικογένεια το σάκο με τα χρήματα. Όπως καταλαβαίνετε, το σχέδιο δε λειτουργεί και πολύ καλά (να ναι καλά η ξανθιά με τα πλούσια προσόντα που το σκέφτεται) και αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό. Αρκετή ένταση, όχι πολύ δράση (τουλάχιστον όση υπόσχεται το τρέιλερ), κοινότυπο σενάριο με προβλέψιμο (ως ένα σημείο τουλάχιστον) τέλος και μια τεράστια απορία που εκφράστηκε από την παρέα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας: Μα πόσο γκαντέμης μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής??? (ή αλλιώς «Μην παίξεις τζόκερ φίλε, πεταμένα λεφτά»). Από το κάστ εκτός από τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον πάτερ φαμίλια και τον αρχιμαφιόζο, που τουλάχιστον ήταν αρκετά εκφραστικοί και πειστικοί, οι υπόλοιποι εντελώς αδιάφοροι και αναλώσιμοι αν και αργούν να…αναλωθούν τελικά (κάποιοι εξ αυτών, όχι όλοι)!!


            Γενικά, αδιάφορη ταινία που πάντως δεν σε κοιμίζει. Κλασική ταινία του είδους της με λίγες σεναριακές πρωτοτυπίες (για παράδειγμα το εγκληματικό παρελθόν του μπαμπά που συνεισφέρει σε αρκετά σημεία στην ταινία) και υποφερτή σκηνοθεσία (προσφέρει μερικές ωραίες σκηνές δράσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24