15 Φεβ 2013

OSCAR Α' Αντρικού και Α' Γυναικείου Ρόλου

 

           Έκλεισαν λοιπόν και οι ηλεκτρονικές κάλπες για τα δύο επόμενα OSCAR που αφορούν τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών στις ταινίες. Σε αντίθεση με το OSCAR καλύτερης ταινίας όπου είχαμε ντέρμπυ, εδώ τα πράγματα ήταν αρκετά πιο ξεκάθαρα.
Πάμε στο OSCAR Α' Αντρικού Ρόλου. Δεν χωράει αμφιβολία ποιος είναι το μεγάλο φαβορί. Τόσο για τον τύπο, όσο και για τους αναγνώστες του blog μας, αυτός που συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσει το OSCAR είναι ο μοναδικός Daniel Day Lewis για την ερμηνεία του στο Lincoln. Αναλυτικά τα ποσοστά και οι ψήφοι που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.
 
 
Daniel Day-Lewis (Lincoln)
20 (63%)
Denzel Washington (Flight)
4 (13%)
Hugh Jackman (Les Miserables)
4 (13%)
Joaquin Phoenix (The Master)
3 (9%)
Brandley Cooper (Silver Linings Playbook)
1 (3%)

Συντριπτικό το ποσοστό του 63% των ψήφων που πήρε ο Lewis στη ψηφοφορία μας και όχι άδικα αφού η ερμηνεία του είναι καταπληκτική. Μακριά, στο 13%, ίσως το δεύτερο φαβορί, ο Jackman για τους Άθλιους αλλά και ο Washington για το «αντιτουριστικό» φιλμ «The flight». Στο 9% και με 3 ψήφους κατέληξε ο Phoenix, που θα είναι μεγάλη έκπληξη να αποκομίσει κάτι (ειδικά μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον των OSCAR). Τέλος, μόλις μία ψήφο πήρε ο Cooper που και μόνο η παρουσία του σε αυτήν τη λίστα τον αναβαθμίζει ως ηθοποιό!!
        Στις γυναίκες τα πράγματα είναι πιο ρευστά αλλά ξεχωρίζει  με ικανοποιητική διαφορά η Naomi Watts για την ερμηνεία της στο δύσκολο ρόλο της, στην ταινία The Impossible

Naomi Watts (The Impossible)  
14 (41%)
Emmanouelle Riva (Amour)
7 (21%)
Quvenzhane Wallis (Beasts of the Southern Wild)
7 (21%)
Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
4 (12%)
Jessica Chastain (Zero Dark Thirty)
                   2 (6%)
 
Συγκέντρωσε το 41% των ψήφων ή αλλιώς 14 από τις συνολικά 34 ψήφους. Σε απόσταση ακολουθούν τα δύο μεγάλα outsiders, η Riva και η Wallis με 7 ψήφους έκαστη και ποσοστό 21%. Η Lawrence (το κατά τα φαινόμενα next best thing του Hollywood) πήρε 4 ψήφους και 12% ενώ μόλις 2 ψήφους συγκέντρωσε η Chastain για το αμφιλεγόμενο Zero Dark Thirty.
        Λοιπόν, Daniel Day Lewis και Naomi Watts οι προβλέψεις του blog μας (fyi με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο αν και έχω τις επιφυλάξεις μου για το θηλυκό OSCAR). Υπομονή μερικές ημέρες ακόμα για να δούμε αν θα πέσουμε μέσα σε κάποια από τις τρεις προβλέψεις (να θυμίσω ότι για το OSCAR Καλύτερης Ταινίας επιλέξατε το Lincoln).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24