31 Μαρ 2013

I Feel Devotion



  Την ερχόμενη Πέμπτη βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της φάσης του top16 και αν συνυπολογίσουμε τη ροή των αγώνων και τις καταστάσεις όπως διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της, μπορούμε να αξιολογήσουμε άκρως επιτυχημένο το καινούργιο εγχείρημα της Uleb-Euroleague.
   Για πρώτη φορά, η φετινή διοργάνωση της Euroleague δικαιώνει τους πιστούς φίλους της καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για να διανύσει το δρόμο μέχρι τέλους. Με μικρή εξαίρεση την Μπαρτσελόνα, που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, αυτήν την περίοδο όλες οι υπόλοιπες ομάδες κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για να φτάσουν, την ερχόμενη Πέμπτη, στην τελευταία αγωνιστική του top16 και για το ποια θα είναι η τελική κατάταξη των ομίλων για τους μελλοντικούς αγώνες των playoff.
   Στην περίπτωση των ελληνικών ομάδων, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σταθερότητα παίρνοντας την πρόκριση με οδηγό την άμυνα του και την καλή απόδοση, πλην του Δημήτρη Διαμαντίδη, των Ούκιτς και Ματσιούλη που είναι παίκτες-κλειδιά της ομάδας. Τα σενάρια τον φέρνουν από πρώτο έως και τέταρτο ανάλογα με τα αποτελέσματα, με επικρατέστερο αυτό της τρίτης θέσης και του μειονεκτήματος έδρας στα playoff.
   Στην περίπτωση του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης δίνουν ίσως το πιο καθοριστικό αγώνα της φετινής περιόδου, διότι η ομάδα  μπορεί να βρεθεί και εκτός playoff αν χάσει, σε συνδυασμό πάντα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου. Η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση των πρωταθλητών και οι συνεχείς τραυματισμοί σημαντικών παικτών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation της ομάδας, έχουν κάνει τον Ολυμπιακό ευάλωτο σε όλη τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, χάνοντας αρκετά  παιχνίδια εντός έδρας αλλά δείχνοντας ότι στα δύσκολα -και παίζοντας το παιχνίδι που ο ίδιος ξέρει να παίζει- παίρνει τα ροζ φύλλα που του χρειάζονται για τα playoff. Πιθανό σενάριο που μπορεί να προκύψει από την τελευταία αγωνιστική είναι η δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, φυσικά σε συνδυασμό με την νίκη των Καταλανών έναντι της Μακάμπι.
  
 
Παίρνοντας ως δεδομένα τα δύο επικρατέστερα σενάρια, τα φετινά playoff θα βγάλουν τον ελληνικό εμφύλιο μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων και τη συμμετοχή μίας ομάδας στο Final Four του Λονδίνου. Με αυτή τη σειρά των αγώνων και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, τα playoff θα είναι ίσως τα πιο αμφίρροπα που έχουν γίνει ποτέ στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε αρχικά την Πέμπτη, και μετά τα άκρως ενδιαφέροντα playoff μέχρι το τέλους του δρόμου, όπου η ομάδα που θα κατακτήσει την πολυπόθητη κούπα θα οδηγηθεί στη γη της επαγγελίας. Γιατί, όπως έχουν πει και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το πραγματικό Μπάσκετ τώρα αρχίζει.

Ο Μπασκετόφιλος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24