31 Ιουλ 2013

Fast and Furious 6 (2013 – ελληνιστί «Μαχητές των δρόμων 6»)




Βαθμολογία 3,5 / 5




Άποψή μου?? Το Fast and Furious είναι από τις ελάχιστες σειρές ταινιών που όσο μεγαλώνει το νουμεράκι που τις συνοδεύει (4,5,6, οσονούπω 7) τόσο καλυτερεύουν ή τουλάχιστον δεν χάνουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που τις έχουν κάνει τόσο δημοφιλείς από το 2001 όταν και κυκλοφόρησε το νούμερο 1 μέχρι το 2013 που παρουσιάστηκε η 6η ταινία της σειράς, αφήνοντας μάλιστα σαφή υπονοούμενα (πόσο πιο σαφή άραγε θα μπορούσαν να είναι?) και για 7η συνέχεια με ενισχυμένο κάστ (Jason Statham).



Η αγαπημένη ομάδα οδηγών λοιπόν, επανενώνεται και συνεργάζεται με τον πράκτορα Χόμπς (Dwayne Johnson) με σκοπό να σταματήσουν τα σχέδια ενός τρομοκράτη να κατασκευάσει μια πανίσχυρη βόμβα. Για να πείσει την ομάδα να συνεργαστεί, ο Χόμπς τους έδωσε αποδείξεις ότι η Λέτι (Michelle Rodriguez) που θεωρούταν νεκρή από προηγούμενη ταινία (μη με ρωτάτε ποια, στο μυαλό μου δεν τις έχω ξεκαθαρισμένες, γιατί να ζοριστώ άλλωστε???) είναι τελικά ζωντανή και στη μέση της δράσης (θα δείτε πως!!). Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε. Ατελείωτη δράση, γρήγορα αυτοκίνητα, ανελέητο κυνηγητό, ψήγματα συγκίνησης προς το τέλος και ένα παρ’ ολίγο happy ending (μικρό spoiler αλλά δε λέω κάτι άλλο!!).
Τα αναμενόμενα από την 6η συνέχεια της σειράς με γρήγορη σκηνοθεσία, σκηνές δράσης που αγγίζουν τα όρια του αδύνατου (γι’ αυτό άλλωστε το αγαπάμε), καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών που φαίνονται δεμένοι ως ομάδα και δόσεις χιούμορ, απαραίτητες σε όλες αυτές τις ταινίες για να μειωθεί η ένταση. Το δίδυμο DieselWalker δένει τέλεια και Rodriguez κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλες τις γυναίκες ηθοποιούς κατά τη γνώμη μου…ρίχνει ξύλο!!! Η ταινία προσφέρει και κάποιες δραματικές σκηνές κυρίως μεταξύ των μελών της ομάδας αφού οι δημιουργοί τους δίνουν τον απαραίτητο κινηματογραφικό χρόνο. Για το τέλος είπαμε (ή μάλλον για τη σκηνή αμέσως μετά το τέλος) ότι αφήνει υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο Fast and Furious με τη συμμετοχή του μέγιστου Statham που δεν έχει αφήσει blockbuster περιπέτεια χωρίς να πρωταγωνιστήσει (αν και νομίζω ότι ο λόγος που γίνονται επιτυχημένες οι ταινίες είναι ο ίδιος ο Statham και όχι το αντίθετο).
Εν αναμονή λοιπόν, της συνέχειας τον Ιούλιο του 2014, απολαύστε την συγκεκριμένη ταινία βολικά στον καναπέ σας με καλή παρέα και απόλυτη χαλαρότητα. Ότι πρέπει δηλαδή για ένα ζεστό βράδυ καλοκαιριού με μια μπύρα στο χέρι!!! Τόσο απλά και τόσο ωραία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24