22 Σεπ 2013

The Heat (2013 – ελληνιστί «Συνεργασία...φωτιά!!)



Βαθμολογία 3,5 / 5



Τι δεν καταλαβαίνεις. Ότι περιλαμβάνει Sandra Bullock (και απ’ ότι φαίνεται και Melissa McCarthy το τελευταίο διάστημα) δεν πέφτει κάτω από 3!!!! Μιλάμε για την νέα κωμωδία της Bullock στα βήματα του Miss Congeniality με έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα όμως για την πρωταγωνίστρια.
Η Σάρα Άσμπερν (Bullock) είναι μια τυπική, καθωσπρέπει πράκτορας του FBI με τόσο ανάποδο χαρακτήρα όμως που αναγκάζει τους συναδέρφους της να αλλάζουν δρόμο μόλις την πετυχαίνουν μπροστά τους. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς, αστυνόμος του τμήματος της Βοστώνης είναι το εντελώς αντίθετο. Χειμαρρώδης, παρορμητική, τσαπατσούλα αλλά η καλύτερη στη δουλειά της. Το κοινό τους στοιχείο….ποτέ δεν είχαν παρτενέρ. Φανταστείτε λοιπόν, τι γίνεται όταν (εξ)αναγκάζονται να συνεργαστούν για να συλλάβουν έναν διαβόητο έμπορο ναρκωτικών. Ξεπερνούν τις δυσκολίες στη συνεργασία αλλά και τα προσωπικά ζητήματα που ανακύπτουν και τελικά καταλήγουν…ε δεν σας λέω πως καταλήγουν (όχι ότι είναι και καμιά τεράστια έκπληξη!!!).

Γρήγοροι ρυθμοί, αρκετές ατάκες, χιουμοριστικές στιγμές και δράση συνθέτουν αυτή την κωμωδία που επιβεβαιώνει ότι η Bullock είναι φτιαγμένη για τέτοιους ρόλους και όταν έχει τον κατάλληλο παρτενέρ το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Η McCarthy μετά από αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις σε σειρές (Gilmore Girls, Samantha Who, Mike and Mollie) αλλά και συμμετοχή σε αρκετές ταινίες (Identity Thief, Hangover Part III) εξαργυρώνει το ταλέντο της αλλά και την εμφάνισή της που εκμεταλλεύεται στο έπακρο για να προκαλέσει γέλιο. Εξαιρετικές μούτες, εκφραστικότατη γλώσσα του σώματος και ταλέντο στην ηθοποιία (όπου και όταν χρειάζεται) αποτελούν τη συνταγή για μια καλή καριέρα. Για την Bullock τι να πούμε? Όσες φορές και αν παίξει την πράκτορα του FBI, CIA, NSA και δεν ξέρω και εγώ ποιας άλλης υπηρεσίας είναι εξαιρετική. Δοκιμασμένη συνταγή που εμένα τουλάχιστον δεν με έχει κουράσει. Στα της ταινίας, καλό σενάριο χωρίς πολλές ανατροπές και εκπλήξεις (δεν ήταν αυτός ο στόχος άλλωστε), ικανοποιητική σκηνοθεσία επίσης χωρίς πολλά τρικ και δυνατό βοηθητικό καστ (Marlon Wayans, Michael Rapaport, Dan Bakkedhal) που συμπληρώνουν ιδανικά τις δύο πρωταγωνίστριες.


Αυτά….!! Το The Heat δεν είναι μια ταινία για πολύ τεχνική ανάλυση άλλωστε. Απλά διασκεδάστε και γελάστε όσο μπορείτε. Αυτό μπορεί να το εγγυηθεί.



ΥΓ 1 : Καλές οι κωμωδίες – περιπέτειες αλλά θα ήθελα να δω τη Bullock σε κάτι πιο ουσιαστικό και σοβαρό (βλ. Crash)

ΥΓ 2: Στα σκαριά υπάρχει και sequel....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24