24 Σεπ 2013

TO 38Ο EUROBASKET ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤOY




  Το 38ο Eurobasket της Σλοβενίας έκλεισε τις πύλες του σε μία διαδρομή, oπου από πλευράς ποιότητας και θεάματος δεν θα μείνει για πολύ καιρό στις μνήμες μας.
   Επόμενος σταθμός το 2015 είναι η χώρα της Ουκρανίας με την ευχή και την ελπίδα η Εθνικής μας ομάδα, στην νέα της πλέον εποχή, να αρχίσει το νέο της ταξίδι με νέες χρυσές επιτυχίες και με ανοικτό το παράθυρο της συμμετοχής στο Mundobasket της Ισπανίας, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον βεβαίως πάρουμε 1 από τις 4 wild card που διαθέτει η παγκόσμια ομοσπονδία της FIBA.
  
Τι θα μας μείνει άραγε από την φετινή διοργάνωση του Eurobasket; Σίγουρα υπήρξαν στιγμές και εκπλήξεις που αξίζει να αναφερθούμε σε μία διοργάνωση 18 ημερών, όπου επικράτησαν οι σκληρές άμυνες (κυρίως στο pick nroll) και το physical game. Μία από αυτές είναι :
·         Σαφέστατα η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Γαλλία με απόλυτο ηγέτη τον άνθρωπο που βάλθηκε να τα βάλει με όλους και με όλα. Τον Tony Parker. Τι να πούμε για αυτόν τον τεράστιο παίκτη; Το παλμαρέ του τα λέει όλα. 3 πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους San Antonio Spurs, 1 χρυσό, 1 ασημένιο  και  1 χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Γαλλίας, όπου επί 12 συναπτά έτη ακολουθεί τις υπηρεσίες της για να την πάρει φέτος από το χέρι του και να την οδηγήσει στην γη της επαγγελίας με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, παίρνοντας ταυτόχρονα τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης και αποτελώντας ταυτόχρονα μέλος της καλύτερης πεντάδας.
·         Η εξιλέωση της Λιθουανίας παίρνοντας την δεύτερη θέση της διοργάνωσης με ηγέτη και μέλος της καλύτερης πεντάδας, τον Linas Kleiza, διαγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την αποτυχημένη πορεία στο προηγούμενο Eurobasket που είχε διεξαχθεί στο σπίτι τους.
·         Η επιβεβαίωση της Ισπανίας, όπου χωρίς τους 2 μεγάλους της ηγέτες, τον Paul Casol και τον Juan Carlos Navarro, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ούτε έναν τίτλο με το Moundobasket, που θα γίνει στην χώρα τους, να είναι ίσως η τελευταία παράσταση αυτών των 2 μεγάλων παικτών θέλοντας να μπουν στην ιστορία του Ισπανικού μπάσκετ ως η πιο πετυχημένη γενιά που γέννησε ποτέ αυτή η χώρα.
·         Η ευχάριστη έκπληξη της Κροατίας παίρνοντας την τέταρτη θέση, με νέο ηγέτη τον Bojan Bogdanovic θέλοντας να δείξει στον Zelimir Obradovic ότι αυτός θα είναι που θα σηκώσει το ρόλο του αυριανού ηγέτη στην ομάδα της Φενέρ οδηγώντας της στις νέες επιτυχίες.
·         Η απόδειξη ότι η Σλοβενία ήταν απλά μία καλή ομάδα και όχι η ομάδα που θα έφανε μέχρι το τέλος του δρόμου, με ηγέτη τον άνθρωπο που θέλει να αποδείξει ότι είναι ο αντικαταστάτης του μεγάλου Steve Nash στο Phoenix, τον Goran Dragic.
·         Η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από την ομάδα της Ουκρανίας, όπου, χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, με υπομονή και επιμονή μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω και τον Mike Fratello να έχει όλο το χρόνο και την διάθεση να ετοιμάσει την ομάδα στο επόμενο Eurobasket που θα διεξαχθεί στο σπίτι τους.
·         Η έκπληξη της Σερβίας, όπου χωρίς τον Milos Teondosic, ο Dusan Ivkovic έδωσε την τελευταία του παράσταση ως προπονητής της Εθνικής του ομάδας παρουσιάζοντας μία ομάδα ‘90ηδων παίρνοντας επάξια την πρόκριση στο Moundobasket της Ισπανίας.
·         Οι εκπλήξεις της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας, που αποδείχτηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων, κυρίως για τους Ιταλούς όπου έμειναν εκτός Moundobasket.
·         Τέλος , η αποτυχημένη πορεία της Εθνικής μας ομάδας στην διοργάνωση, που δεν ήταν απλά φαβορί για ένα μετάλλιο αλλά και για την κατάκτηση του ιερού δισκοπότηρου της Ευρώπης μπαίνοντας ουσιαστικά στην νέα εποχή, όπου με την υποστήριξη όλων μας το 2013, ίσως, να είναι το νέο σημείο εκκίνησης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για νέες χρυσές επιτυχίες, όπως άλλωστε αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας (http://koalakia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_17.html).
   Αυτές ήταν λίγες από τις στιγμές που διαμορφώθηκαν μέσα στο γήπεδα της Σλοβενίας και γενικότερα στην φετινή διοργάνωση του Eurobasket. Ακολουθεί ο μαραθώνιος της φετινής Euroleague, όπου απομένει λιγότερος από ένας μήνας για την πρώτη αγωνιστική της συλλογικής διοργάνωσης με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και τον Νταμπλούχο Ελλάδος Παναθηναϊκό να προετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρώτο τους μεγάλο ραντεβού. Γι΄ αυτό λοιπόν από της 16 Οκτωβρίου όλοι στις θέσεις σας..

O ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24