14 Μαρ 2014

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΣΚΑΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 2000-2012



Έστω και λίγο καθυστερημένα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να δούμε τι αποφάσισαν οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού μας που αφορούσε τα OSCAR όσον αφορά την best of the best ταινία των προηγούμενων 13 απονομών OSCAR.
Ζητήθηκε από αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό να επιλέξουν την αγαπημένη τους ταινία από τη λίστα των 13 ταινιών που τα προηγούμενα έτη είχαν κερδίσει το OSCAR Καλύτερης Ταινίας. Περιπέτειες, ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έπη, κοινωνικές, μιούζικαλ μέχρι και ταινία του βωβού κινηματογράφου τέθηκαν στην κρίση σας και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καθαρό νικητή. 


Πρώτη ταινία στις επιλογές σας ήταν το τρίτο μέρος της επικής τριλογίας του Jackson, The Lord of the Rings: The return of the Kingτου 2003 που συγκέντρωσε όμως μόλις το 13,46% των ψήφων σας, απόδειξη της μεγάλης διασποράς που αυτές είχαν. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς αφού μιλάμε για μερικές από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας. Από κοντά και με μόλις 2 ψήφους διαφορά ακόμα δύο ταινίες από τις αρχές της δεκαετίας και συγκεκριμένα με 11,54% το Gladiator και το A Beautiful Mind το 2000 και 2001 αντίστοιχα. Όχι πολύ μακριά με 9,62%, μία από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, το The Artistπου αποτέλεσε ωδή προς τον βωβό κινηματογράφο με απίστευτη ασπρόμαυρη αισθητική.
 











Οι υπόλοιπες ταινίες ακολούθησαν από κοντινή πάντα απόσταση. Το Crash του 2005 και το Argo από την περσινή τελετή συγκέντρωσαν το 8,65% των ψήφων ενώ με 6,73% συνέχισαν το εκπληκτικό Million Dollar Baby του 2004 και το The Kings Speech του 2010. Τρεις διαδοχικοί νικητές των ετών 2007-2009 πήραν 5,77% των ψήφων. Οι εν λόγω ταινίες ήταν το “No Country for Old Men”, “Slumdog Millionaire” και “The Hurt Locker”.  Τη λίστα συμπληρώνουν με 3,85%  το The Departed και με μόλις 1,92% και 2 ψήφους το μιούζικαλ Chicago.
Αγαπημένες ή μη, διαχρονικές ή φωτοβολίδες, οι παραπάνω ταινίες μπήκαν στα ιστορικά βιβλία του κινηματογράφου ως οι καλύτερες ταινίες των ετών που κυκλοφόρησαν. Όλες πήραν την ψήφο σας, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο και όλες φαίνεται ότι άφησαν το σημάδι τους.  Και του χρόνου να είμαστε καλά….!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24