5 Απρ 2014

R.I.P.D (2013 – ελληνιστί «Μπάτσοι από άλλον κόσμο»)



Βαθμολογία 1,5 / 5


Δεν εξηγείται αλλιώς. Μας κάνει πλάκα  ο Θεός και μας έστειλε μπάτσους από άλλο κόσμο. Και μια ταινία από άλλο πλανήτη…και όχι με την πολύ καλή έννοια της λέξης.
Η ταινία αφηγείται την προσπάθεια ενός αστυνομικού που έχει κάνει την κουτσουκέλα του με κάτι χρυσά αντικείμενα αλλά το έχει μετανιώσει, να αποκαλύψει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο του (!!! Ναι πολύ καλά ακούσατε).


 Ο Nick (Ryan Reynolds) σκοτώνεται σε μια επιδρομή της αστυνομίας και παίρνει μετάθεση για το τμήμα των νεκρών μπάτσων της Βοστόνης που σκοπό έχει να ανακαλύπτει όλους τους πεθαμένους που έχουν ξεγελάσει τον θάνατο και παραμένουν στον κόσμο μας. Ως ταίρι του, του ανατίθεται ο ημίτρελος, πεθαμένος από το 1800, Roy (Jeff Bridges) που του κάνει τη ζωή κόλαση. Αντίπαλός του ο Hayes (πρώην συνεργάτης του – Kevin Bacon) που κάνει ότι μπορεί να σπιλώσει τη μνήμη του. Το μενού περιλαμβάνει κυνηγητό στην πόλη με ζωντανούς, νεκρούς, τέρατα (οι νεκροί στην πραγματική τους μορφή) και avatars (οι νεκροί αστυνομικοί κυκλοφορούν στην πόλη με άλλη μορφή).

Ποια τα (λίγα) θετικά της ταινίας?? Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση του σκηνοθέτη Dean Parisot τη στιγμή που πεθαίνει ο Nick, κάποιες καλές στιγμές γέλιου, μερικές ακόμα στιγμές δράσης (κλασικές, όχι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια) και ένα δίδυμο που παρότι ανεπαρκές (εκνευριστικός ο Bridges με την απίστευτα επιτηδευμένη προφορά του και άχρωμος, άγευστος ο Reynolds) δείχνει να δένει σχετικά καλά. Από εκεί και πέρα, ολίγον χαζό σενάριο, τα τέρατα είναι το λιγότερο γελοία (εκτός αν αυτός ήταν ο σκοπός του σκηνοθέτη), αδιάφορη σκηνοθεσία. Θυμίζει κάπως το Men In Black αλλά δυστυχώς για την ίδια την ταινία περισσότερο το 2 (που πήγε άπατο) παρά το 1 (που θεωρείται κλασική του είδους). Κρίμα για τους 3 γνωστούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα τον Bridges, που μάλλον είδαν μια ευκαιρία για εύκολο χρήμα. Αλλά πάλι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.



Παρόλα αυτά, η ταινία είναι σχετικά διασκεδαστική (και μικρή οπότε μέχρι να σκεφτείς τι μ#@$%$κία είναι αυτή που βλέπω, έχει τελειώσει κιόλας). Και να μην τη δείτε πάντως δεν θα έχετε χάσει κάποια ιστορική στιγμή της 7ης τέχνης!!!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24