9 Απρ 2014

The Vampire Diaries…Γιατί και οι νεκροί έχουν ψυχή!!



Όταν πριν από 2-3 μήνες αναζητούσα εναγωνίως την επόμενη σειρά που θα με καθηλώσει αλλά και θα μου δώσει αφορμή για μια νέα αλληλουχία αναρτήσεων (μετά το Game of Thrones και το Walking Dead) δεν περίμενα ότι θα έβρισκα αυτό που έψαχνα στο «The Vampire Diaries». Ενδιαφέρουσα πλοκή, καθηλωτικούς χαρακτήρες, δράση, αίμα, έρωτες, ίντριγκες, προδοσίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ξεκινώντας είχα τις επιφυλάξεις μου. Φοβόμουν ότι θα αντιμετώπιζα μια γλυκανάλατη σειρά που θα χρησιμοποιούσε το concept των βαμπίρ για να ντύσει μια απλή ιστορία αγάπης. Αλλά έκανα μεγάλο λάθος. Σίγουρα το κεντρικό θέμα είναι το τρίγωνο των πρωταγωνιστών αλλά τόσο οι περιφερειακοί χαρακτήρες που έχουν βασικό ρόλο όσο και η ανάπτυξη των επιμέρους ιστοριών απομακρύνει την προσοχή από το συναισθηματικό κομμάτι (προς μεγάλη μου ικανοποίηση). 4 σεζόν και κάτι λοιπόν, μέσα σε λίγους μήνες ώσπου κατάφερα να φτάσω να πηγαίνω παράλληλα με τις κανονικές προβολές της φετινής, 5ης σεζόν.  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
1) The Originals GR - FB Fan Page
Προσωπική άποψη…οι 3 πρώτες σεζόν ήταν πολύ καλές έως και εθιστικές, η 4η έκανε μια μεγάλη κοιλιά μέχρι τα μέσα αλλά στο τέλος έστρωσε και η 5η έχει μια καλή ροή, χωρίς πάντως να ξεπερνάει τις 3 πρώτες. Παρόλα αυτά, όταν κάποιος ξεκινήσει, δύσκολα σταματάει!!


The Vampire Diaries (novel series) – Η πηγή του κακού!!!

Αλλά τελικά το Vampire Diaries από πού προέρχεται? Όπως κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της τα τελευταία χρόνια, βασίζεται σε μια αντίστοιχη σειρά βιβλίων με βασική συγγραφέα την L.J. Smith, που μάλιστα έχει και μια ιστορία 22-23 ετών αφού τα πρώτα 4 βιβλία που αποτελούν και το έναυσμα για αυτό που ακολούθησε δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1991 και 1992 με την τριλογία The Awakening, The Struggle και The Fury (με αφηγητές την Elena Gilbert και τον Stephan Salvatore) και το τέταρτο και τελευταίο της αρχικής σειράς με τίτλο Dark Reunion (από την οπτική της Bonnie). Ακολούθησε ένα μεγάλο χρονικό κενό σχεδόν 17 ετών για να φτάσουμε στην τριετία 2009-2011 όταν και δημοσιεύτηκε η επόμενη τριλογία με γενικό τίτλο «The Return» και με επιμέρους βιβλία τα «Nightfall», «Shadow Souls» και «Midnight».
Κάπου εκεί παίρνει τέλος η συμμετοχή της Smith στη συγγραφή των βιβλίων αφού τέθηκε εν ισχύ ένα συμβόλαιο που είχε κάνει η συγγραφέας το 1991με την εταιρεία της και προέβλεπε τη δυνατότητα χρήσης «Συγγραφέα φάντασμα». Έτσι, η επόμενη τριλογία με τίτλο «The Hunters» γράφτηκε από άγνωστο συγγραφέα και δημοσιεύτηκε από την διετία 2011-2012. Οι επιμέρους τίτλοι των βιβλίων ήταν «Phantom», «Moonsong» και «Destiny Rising». Η επιτυχία της σειράς αλλά και οι πωλήσεις των βιβλίων είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει ακόμα μία τριλογία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γραμμένη από την Aubrey Clark με τίτλο «The Salvation». Τα δύο πρώτα βιβλία, «Unseen» και «Unspoken», κυκλοφόρησαν τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2013 ενώ το τελευταίο μέρος, «Unmasked» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2014.
Στις αρχές του 2014 η Smith με δήλωσή της, ανακοίνωσε ότι θα γράψει τη συνέχεια της αρχικής σειράς, η οποία θα συνεχίσει την ιστορία από εκεί που την άφησε το βιβλίο «Midnight» και θα έχει γενικό τίτλο «Eversong Arc». Τα 3 βιβλία που θα την απαρτίζουν θα είναι τα «Paradise Lost», «The War of the Roses» και «Into the Woods» και θα αναρτηθούν από την Amazon στο Amazon Kindle. Η ιστορία θα ξεκινήσει με την επιστροφή του Damon ο οποίος απολαμβάνει την βαμπιρική του ύπαρξη στο μέγιστο δυνατό. Η Elena, η Bonnie και οι φίλοι τους βρίσκονται στο κολέγιο όπου οι φοιτητές έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται την ύπαρξη ενός φανταστικού κόσμου. Ο Stephan ζει σε μια επίπλαστη ευτυχία με την Elena η οποία όμως διαταράσσεται όταν ένα βράδυ θα ξυπνήσει από έναν εφιάλτη και θα βρει την Elena σε άθλια κατάσταση και σχεδόν στραγγισμένη από αίμα. Η Elena τελικά θα επιβιώσει αλλά ο Stephan αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να εξαφανιστεί από τη ζωή της για να διασφαλίσει την ασφάλειά της. Θα διαγράψει τις μνήμες όλων και θα αποχωρήσει από την πόλη. Η συνέχεια σύντομα στα βιβλία της Smith!!
Παράλληλα με τη βασική σειρά βιβλίων, δημοσιεύτηκε μεταξύ 2010 και 2012 μια ακόμα σειρά βασισμένη στην τηλεοπτική μεταφορά με τίτλο «The Vampire Diaries, Stefans Diaries» που αποτελείται από 6 βιβλία και περιγράφεται το παρελθόν του Stefan και του Damon πριν την άφιξη της Katherine στη ζωή τους. Η σειρά αποδίδεται στην L.J Smith αλλά στην πραγματικότητα έχει γραφτεί από συγγραφέα – φάντασμα.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν αν δεν έχετε διαβάσει κανένα από τα βιβλία, σας περιμένει πολύ δουλειά και συνεχές ψάξιμο αφού εκτός από την βασική σειρά σύντομα θα υπάρξει και δεύτερη εκδοχή της ιστορίας. Καλά ξεμπερδέματα!!!!



The Vampire Diaries (tv series) – Η κάθοδος των βαμπίρ

Και αν τα βιβλία έδωσαν τα κατάλληλα υλικά για το μαγείρεμα, η τηλεοπτική σειρά αποτέλεσε τον καλύτερο μάγειρα ώστε να έχουμε μια πολύ πετυχημένη συνταγή, γνωστή σε όλο τον κόσμο πλέον.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, το κανάλι CW προέβαλε τον πιλότο της σειράς που εκμεταλλευόμενη το ρεύμα της εποχής (τα βαμπίρ είναι πολύ της μόδας τελευταία) κατάφερε να κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία. Το κανάλι έκανε εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης και εν τέλει ο πρώτος κύκλος της σειράς είχε μέση τηλεθέαση περίπου 3,6 εκ. τηλεθεατών. Φυσικά κέρδισε και τα σχετικά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς (Peoples Choice Awards, Teen Choice Awards) και το νερό μπήκε στο αυλάκι για μια μεγάλη επιτυχία που συνεχίζεται για 5 σεζόν. Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης σεζόν, οι επόμενες παρουσίασαν μια κάμψη αλλά παρόλα αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα επιτυχημένες. Συγκεκριμένα, στις Η.Π.Α. η μέση τηλεθέαση ήταν 3,17 εκ. για τη 2η σεζόν, 2,78 εκ. την 3η σεζόν και 2,97 εκ. την 4η σεζόν ενώ η 5η που παίζεται φέτος βρίσκεται κοντά στα 2,50 εκ. ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοινώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ότι ανανεώνεται η σειρά για 6η σεζόν.
Η σειρά μας παρουσιάζει την ιστορία της Elena Gilbert (Nina Dobrev), μιας 17χρονης μαθήτριας, η οποία ερωτεύεται τον Stefan Salvatore (Paul Wesley), έναν βρικόλακα 162 χρόνων. Η σχέση τους γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη όταν εμφανίζεται ο μεγαλύτερος και σατανικός αδερφός του Stefan,ο Damon (Ian Somerhalder) με πρόθεση να σπείρει τον πανικό στην πόλη και να πάρει εκδίκηση από τον αδερφό του. Στην συνέχεια θα δούμε πως και τα δύο αδέρφια θα δείξουν ενδιαφέρον και αγάπη προς το πρόσωπο της Elena, κυρίως λόγω του προηγούμενου κοινού τους έρωτα για την Katherine όπου αποκαλύπτεται ότι η Elena είναι σωσίας της. H Katherine επιστρέφει με σκοπό να βλάψει αυτό το τρίο. Η ιστορία διεξάγεται σε μια φανταστική πόλη, το Mystic Falls, η οποία πόλη έχει ιστορικό μεταφυσικών συμβάντων και υπάρξεων ήδη από τον 19ο αιώνα. Στην ιστορία λαμβάνουν μέρος και άλλα πρόσωπα, όπως ο Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen - αδερφός της Elena), η Bonnie Bennett (Kat Graham - κολλητή φίλη της Elena που αργότερα μαθαίνει ότι είναι μάγισσα), η Caroline Forbes (Candice Accola - επίσης φίλη της Elena που μετέπειτα γίνεται βρικόλακας), ο Tyler Lockwood (Michael Trevino - φίλος της Elena που αργότερα μαθαίνει ότι είναι λυκάνθρωπος) και ο Matt Donovan (Zach Roerig - παιδικός φίλος της Elena και πρώην αγόρι της). Η πόλη διοικείται από ένα συμβούλιο με απογόνους από τις ιδρυτικές οικογένειες της πόλης. Κάποιες απ' τις ιδρυτικές οικογένειες είναι οι Salvatore, οι Gilbert, οι Forbes και οι Lockwood. Αυτές οι οικογένειες προστατεύουν την πόλη από υπερφυσικές απειλές.
Όπως γίνεται με πολλές επιτυχημένες σειρές (CSI, NCIS), τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε μια σειρά spin off της αρχικής με τίτλο «The Originals» και πρωταγωνιστές, ποιους άλλους, τους πρωτόπλαστους βαμπίριδες. Κύριος πρωταγωνιστής ο Klaus (Joseph Morgan) ενώ στη σειρά εμφανίζονται και ο Daniel Gillies ως Elijah, η Claire Holt ως Rebekah και η Phoebe Tonkin ως Hayley. Η σειρά ανανεώθηκε για 2η σεζόν αφού φάνηκε ότι το κοινό της αγάπησε. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια των πρώτων βαμπίρ και ξεκινάει με τον πιλότο στον οποίο αποκαλύπτεται ότι η Hayley είναι έγκυος από τον Klauss. Λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αδέρφια φεύγουν από την Ορλεάνη αφού τους ανακαλύπτει ο πατέρας τους μετά από σχεδόν 100 χρόνια. Επιστρέφουν και ανακαλύπτουν τον προστατευόμενο του Klauss, Marcel (Charles Michael Davies), ο οποίος είναι πλέον ο άρχων της πόλης. Ο Klauss αποφασίζει να ξεφορτωθεί τον Marcel και να αναλάβει τα ηνία της πόλης την οποία ο ίδιος έχτισε.
Με λίγα λόγια, υπάρχει ακόμα μέλλον και στα δύο μέτωπα αφού οι χαρακτήρες παραμένουν αγαπητοί από το κοινό. Επίσης το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γραφτεί κάποιο τέλος για την σειρά (ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα) αφήνει περιθώρια για πολλές ακόμα σεζόν.

The Vampire Diaries (merchandise) – Βάλτε τα βαμπίρ στη ζωή σας!!


Επειδή όμως κάποιοι δεν ικανοποιούνται με την παρακολούθηση της σειράς ή το διάβασμα των βιβλίων, η εταιρεία παραγωγής φρόντισε για αυτούς. Δημιούργησε ειδικό web shop όπου οι φανατικοί της σειράς μπορούν να βρουν διάφορα προϊόντα και να εξοπλίσουν το σπίτι τους. Πέρα από τα βιβλία και τα dvd της σειράς, υπάρχουν προς πώληση κοσμήματα, mouse pads, κούπες και ποτήρια, θήκες κινητών, συλλογές από φωτογραφίες, πόστερς, μπλουζάκια, ρολόγια, εξατομικευμένες ταμπέλες διευθύνσεων και κούκλες (συγκεκριμένα του Damon!!). Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το web shop της Warner Bros  και να ξετινάξουν την πιστωτικής τους κάρτα (πλάκα κάνω, πάν μέτρο άριστον!!).

Θέλετε και άλλα???? Ολόκληρος ο κόσμος των βαμπίρ στο πιάτο σας σε ότι μορφή των θέλετε (έντυπη, τηλεοπτική, υλική). Εσάς όμως ποια είναι η άποψή σας για όλο αυτό? Θεωρείται ότι θα συνεχίσει να έχει επιτυχία? Μιλάμε για ένα καλοστημένο brand name, που έχει απήχηση αλλά για πόσο. Αναμένουμε τα σχόλιά σας για το αφιέρωμα και γενικά για ότι σας απασχολεί σχετικά με τη σειρά!! Ως είθιστε ακολουθελεί και σχετικό γκάλοπ ώστε να ψηφίσετε τους 3 αγαπημένους σας ήρωες από τη σειρά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24