14 Ιουλ 2014

‘ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ’ της Άννας Γαλανού (2ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής)

23η Συμμετοχή  από την Νικολέτα Κατσιούλη



Η Λένια και ο Φίλιππος είναι δυο μικροί θεοί, όπως όλοι μας άλλωστε. Καθένας τους μέσα του κουβαλά διαφορετικά θραύσματα της ανθρωπότητας. Μιας ανθρωπότητας πιστής στο κοινωνικό κατεστημένο και στις ταξικές διαφορές. Όταν, όμως, έρχεται η αγάπη, χρειάζεται μια στιγμή για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην ύπαρξή τους. 

Μέσα σε μια κοινωνία που η Λένια ορίζεται από τις προκαταλήψεις και ζει μια καλοκουρδισμένη ζωή, θα γνωρίσει τον Φίλιππο, που έχει βιώσει το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων.
Λόγια πνιγμένα σε φιλιά, σώματα που προδίδουν, ασφυκτικά άδεια δωμάτια, ένταση που φέρνει δάκρυα και πολλές άγρυπνες νύχτες αφηγούνται την ιστορία τους. 
Εκείνη, σε μια προσπάθεια να πνίξει τον έρωτά τους κι ενώ κρατιέται απ’ την ανάμνηση των τελευταίων ευτυχισμένων στιγμών τους, θα καταλήξει στο νησί της και θα ανακαλύψει στις σελίδες ενός ξεθωριασμένου τετραδίου μια συγκλονιστική αλήθεια. 
Η αποκάλυψη αυτή θα την απελευθερώσει και ακολουθώντας το τραγούδι της ψυχής της θα θέσει νέες βάσεις στη σχέση της με τον Φίλιππο, ο οποίος με τα χρώματα του έρωτά τους θα ζωγραφίσει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον καμβά της ζωής.
 
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ :


Ένας ύμνος στη απόλυτα αληθινή αγάπη!
Εκείνη που δεν ζητά ανταλλάγματα ...
Εκείνη που δίνει ακόμα και αν δεν πάρει ποτέ τίποτα...
Εκείνη που δεν μας αφήνει ποτέ...


Η κ.Γαλανού με το νέο της βιβλίο μας χαρίζει χαρακτήρες που θα μείνουν μαζί μας για πάντα.

Η ιστορία μας εξελίσσεται στο σήμερα , στο τώρα. Αλλά άρχισε πολύ καιρό πριν , μέσα από ένα άλλο ζευγάρι , μέσα από μια άλλη αγάπη .   

Η Λένια , η Λένικα όπως αρέσει στο πατέρα της να τη φωνάζει , είναι γόνος καλής οικογένειας  με μεγάλη αναγνώριση στο χώρο της , ένα αδερφό  "επιστήμονα" , γονείς που την λατρεύουν.

Ο Φίλιππος δεν έχει τίποτα από αυτά. Ορφανός , η μόρφωσή του σχεδόν ανύπαρκτη αφού αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο για να εργαστεί , μοναδικός του σύντροφος το ταλέντο του με τη ζωγραφική.

Και τότε η μοίρα τους έφερε κοντά......και άλλαξε τα πάντα. Ερωτεύτηκαν , με ένα τρόπο απόλυτο και μοναδικό. Με ένα τρόπο που δεν άφηνε περιθώρια επιλογής , έπρεπε να είναι μαζί . Ο καιρός πέρασε και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δύσκολα , ο κοινωνικός τους περίγυρος έγινε ανελέητος . Και τότε οι αμφιβολίες μπήκαν ανάμεσά τους . Η Λένια αποφασίζει να απομακρυνθεί για λίγο από όλους και όλα ώστε να μπορέσει να σκεφτεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και τι θα κάνει τώρα . Το καταφύγιο της πάντα το πατρικό της στη Λέρο το μέρος που μεγάλωσε. Το μέρος που οι γονείς της λάτρεψαν και αποφάσισαν να περάσουν τη ζωή τους....ή έτσι εκείνη νόμιζε!

Φτάνοντας στο πατρικό της η Λένια λέει τα πάντα στους γονείς οι οποίοι σοκάρονται από τα λόγια της. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως ένας άνθρωπος που αγαπά θα μπορούσε να πράξει τόσο εγωιστικά. Πως το δικό τους παιδί θα μπορούσε να θυσιάσει την αγάπη για το κύρος. Και τότε αποφασίζουν πως πρέπει να μάθει τα πάντα για το παρελθόν της. Τα πάντα για τις ρίζες της. Και έτσι μέσα από ένα κιτρινισμένο και ξεχαρβαλιασμένο τετράδιο ξεπηδά η ιστορία της Άννας και του Πέρσαλφ . Όχι μία ιστορία αγάπης αλλά μια ιστορία θυσίας.

Δεν θα σας μιλήσω άλλο για την ιστορία τους , άλλωστε είναι τόσο μοναδική που δεν θα μπορούσα ποτέ να καταφέρω να σας τη μεταφέρω "σωστά".  Αφήστε λοιπόν τον Πέρσαλφ  , και την Άννα  να σας ταξιδέψουν στον καιρό που Τραγουδούσαν οι θεοί. 

Η κ.Γαλανού σκιαγραφεί με μεγάλη επιδεξιότητα τα συναισθήματα που κατακλύζουν αυτό το βιβλίο. Την πρώτη αγάπη , τον πόνο της εγκατάλειψης , την εξαθλίωση της ανθρώπινης ζωής και τέλος τη λύτρωση , τη χαρά και την ευτυχία. Ακόμα μέσα από το κείμενο βλέπουμε να θίγονται πολλά σημαντικά ζητήματα όπως  ο ρατσισμός ,   κοινωνικές διαφορές , η ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως το βιβλίο αυτό είναι από τα βιβλία εκείνα που δίνουν το μήνυμα , πως μπορούμε στη ζωή να βάζουμε στόχους, να παλεύουμε, να υπομένουν και να περιμένουμε , να ελπίζουμε, να αντιμετωπίζουμε  τους φόβους μας , να μην το βάζουμε κάτω ποτέ και έτσι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. 

Ένα βιβλίο για όλους εσάς που συγχωρέσατε και θυσιάσατε ένα κομμάτι της ψυχής σας για την αγάπη! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24