21 Αυγ 2014

The Expendables 3 (2014 , ελληνιστί «Οι Αναλώσιμοι 3»)



Βαθμολογία 3 / 5 



Ξέρω, θα φωνάξετε, θα διαμαρτυρηθείτε, θα πείτε «μα καλά, είναι σοβαρός??»…αλλά ναι, 3 στα 5 βάζω στην τρίτη και τελευταία (???)  μέχρι τώρα συνέχεια του νεκροταφείου μάτσο ηθοποιών «Οι αναλώσιμοι» του Sylvester Stalone. Και παρακάτω θα σας εξηγήσω τους λόγους, αφού πρώτα πούμε 2 λόγια για το στόρι (το ποιοι??? Χαχαχα).
Η περιπέτεια ξεκινάει από το 1ο λεπτό όταν και οι γνωστοί μας αναλώσιμοι (Stalone, Statham, Lundgren, Couture και Snipes) επιτίθενται σε ένα κινούμενο τρένο για να σώσουν τον Ceasar (Terry Crews) από κάποιους αδιάφορους εχθρούς!! Φυσικά το πετυχαίνουν αφήνοντας πίσω τους στάχτη και μπούρμπερη. Στα πρώτα 10 λεπτά λοιπόν έχουμε ήδη ένα κατεστραμμένο τρένο, ένα κατεστραμμένο κτίριο – ορυχείο (θα σας γελάσω) και καμιά 300αριά νεκρούς. 

Η πραγματική περιπέτεια όμως ξεκινάει όταν η ομάδα διαπιστώνει ότι ένας παλιός εχθρός (Stonebanks Mel Gibson) είναι εν τέλει ζωντανός. Ο υπεύθυνος του FBI Drummer (Harrison Ford) δίνει εντολή διάλυσης της παλιάς ομάδας των μαθουσάλων και δημιουργεί μία καινούργια με αρχηγό τον Stalone και νέο αίμα τους Powell, Ortiz, Lutz, Rousey (απλά…έρωτας!!!) και Banderas (προς το τέλος). Όλο αυτό το συνονθύλευμα καταλήγει σε μια μίξη παλαιών και νέων ηθοποιών να μάχονται μέχρι τελικής πτώσης!!! Α μην ξεχάσουμε και την καθοριστική πινελιά που βάζουν 2 από τους παλιούς που βρίσκονται εκτός ομάδας πλέον…Arnold o κυβερνήτης και ο Jet Lee.
Η ταινία περιέχει ουσιαστικά 3 ή 4 μεγάλες και μακροσκελής σκηνές απίστευτης μάχης. Και όταν λέω απίστευτης, εννοώ σε κάθε επίπεδο. Άπειροι νεκροί, άπειρες σφαίρες, όλμοι, χειροβομβίδες, ρουκέτες κτλ, κατεστραμμένα κολοσσιαία κτίρια και φυσικά πολύ υπερβολή!! Αλλά γι’ αυτό δεν βλέπουμε αυτές τις ταινίες??? Για την υπερβολή τους και την αδρεναλίνη που μας προσφέρουν. Επίσης, είναι ελάχιστες οι ταινίες που συγκεντρώνουν τόσο γνωστούς και πετυχημένους (έστω και εν μέρει ξεπερασμένους) ηθοποιούς, οπότε ένα respect το αξίζει! Από ερμηνείες καλύτερα να μην σχολιάσουμε πολλά. Μόνο 2-3 περιπτώσεις που πραγματικά προσπάθησαν να ηθοποιεύσουν, όπως ο Banderas που υποδύεται πολύ καλά τον ημίτρελο και πορωμένο κλέφτη αλλά και τον Mel Gibson σε έναν διαφορετικό ρόλο από τα συνηθισμένα. Οι υπόλοιποι απλά έτρεχαν και σκότωναν!! Σενάριο…τα γνωστά. Σκηνοθεσία…εκεί είχαμε κάποια μικρά θεματάκια αφού ο σκηνοθέτης Patrick Hughes στην προσπάθειά του να κάνει τις σκηνές δράσης πιο εντυπωσιακές δημιουργεί μερικές overcrowded μάχες όπου οι ηθοποιοί και οι extras δεν χωράνε να στρίψουν!!! Αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει!!!!
Υπάρχουν φήμες για 4η ταινία αναλωσίμων άμεσα και μάλιστα ακούγεται ότι δύο νέες προσθήκες θα είναι οι Brosnan και Hogan!! Υπό το φόβο να χαρακτηριστώ ρηχός…παραδέχομαι ότι την περιμένω με μεγάλη αγωνία!!!!


1 σχόλιο:

who is online

Ad24