2 Αυγ 2014

X-MEN Days of the Future Past (2014, ελληνιστί «X-MEN: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος»)



Βαθμολογία 3,5 / 5



Ένα είναι το ερώτημα…Πόσες ακόμα ταινίες X-MEN θα αντέξουμε? Και η απάντηση απλή! Άπειρες!!! Όσες θέλουν οι δημιουργοί (αρκεί βέβαια να διατηρηθεί το ίδιο καστ)! Σίγουρα κάποιες ήταν κορυφαίες (οι πρώτες 3 ταινίες της σειράς), κάποιες αρκετά αδιάφορες (η 6η συνέχεια της σειράς). Η 7η που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2014 βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα.
Χρονικά βρισκόμαστε κάπου στο μέλλον όταν και η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύουν με αφανισμό τόσο οι άνθρωποι όσο και οι μεταλλαγμένοι. Σκληρές μάχες έχουν ως αποτέλεσμα τρομερές απώλειες και από τις δύο πλευρές. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψουν τη διαγραφόμενη καταστροφή, οι γνωστοί αγαπημένοι μεταλλαγμένοι αποφασίζουν να στείλουν τον Wolverine στο μακρινό παρελθόν (κάπου στην δεκαετία του ’70) όταν καταγράφηκε το σημαντικότερο γεγονός που οδήγησε σε αυτόν τον πόλεμο…το γεγονός είναι η δολοφονία ενός πολέμιου των μεταλλαγμένων (Δρ. Bolivar Trask, ή κατά κόσμος Peter Dinklage – ο γνωστός μας Tyrion από το Game of Thrones) που έχει δημιουργήσει ρομποτικές δολοφονικές μηχανές έτοιμες να αφανίσουν το γένος των μεταλλαγμένων.

Ουσιαστικά παρακολουθούμε όλους τους αγαπημένους ήρωες της σειράς τόσο στο παρόν και μέλλον όσο και στο παρελθόν, συνδυάζοντας τα καστ των δύο παράλληλων ιστοριών που είδαμε τα προηγούμενα έτη. Hugh Jackman, James McAvoy και Patrick Stewart ως Τσαρλς Εξέβιερ, Michael Fassbender και Ian McKellen ως Μαγκνέτο, Halle Berry ως Storm, Jennifer Lawrence ως Μιστίκ, Nicholas Hoult ως The Beast και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες μαζί. Μόνο και μόνο για αυτό το γεγονός, αξίζει κανείς να δει την ταινία. Φυσικά η εστίαση γίνεται στο παρελθόν αλλά ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός. Σεναριακά η ταινία δεν μπορεί παρά να πατήσει σε ένα τραγικό και οριακό συμβάν στο μέλλον για να αναγκάσει τους ήρωες να ξαναζήσουν το παρελθόν. Υπάρχουν ασυνέχειες, άβολες στιγμές σεναριακά και σκηνοθετικά αλλά σε γενικές γραμμές η δράση είναι ικανοποιητική και η αγωνία στα ύψη στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Είναι λίγο στενάχωρο βέβαια να βλέπεις την μεγαλύτερη γενιά των X-MEN (όχι την πιτσιρικαρία) να έχει δεύτερο ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις διακοσμητικό (ζήτημα είναι η Berry να είπε δύο ατάκες). Ειδικά για εμένα που είμαι φαν των πρώτων X-MEN μου κάθισε κάπως….
Anyway…δεν πρέπει να γκρινιάζουμε πολύ γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είδαμε μία ακόμα, αξιοπρεπή και γεμάτη δράση ταινία X-MEN. Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό? Σίγουρα οι φανατικοί φίλοι της σειράς πρέπει να την δουν (αν και μάλλον την έχουν δει ήδη) ενώ και οι λάτρεις των περιπετειών και των ταινιών φαντασίας δεν χάνουν τίποτα να αφιερώσουν 2 ωρίτσες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24