24 Ιαν 2015

Οι 7 πιο ακριβές σειρές που έχουν γυριστεί ποτέ!!!

by Savvina, www.abouttvseries.gr

Είναι κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές έχουν αποκτήσει άλλη αίγλη! Πολύ καλύτερες σκηνοθεσίες, μεγάλοι κινηματογραφικοί αστέρες να πρωταγωνιστούν, μεταφορές δημοφιλών βιβλίων, πλουσιοπάροχες αμοιβές και πανάκριβες παραγωγές που απ' ότι φαίνεται αποδίδουν. Το αγαπημένο site www.abouttvseries.gr έψαξε και βρήκε τις 7 πιο ακριβές σειρές με βάση το κόστος για ένα και μοναδικό επεισόδιο της κάθε σειράς. Και ναι, το Game of Thrones δεν είναι η πιο ακριβή σειρά όπως πολλοί θα περιμένατε!! Ούτε καν η δεύτερη....




1. Friends - $10 εκ.

Οι Μόνικα, Ρέιτσελ, Φοίβη, Τζόυ, Τσάντλερ και Ρος βοήθησαν τα γνωστά μας (κυρίως από τις επί χρόνια επαναλήψεις του Star) ‘’Φιλαράκια’’  να φτάσουν τα 10 χρόνια επιτυχίας. Από το 1994 μέχρι το 2004, οι περισσότερες από τις σκηνές ήταν στην καφετέρια – στέκι τους και στα διαμερίσματα των πρωταγωνιστών. Οπότε, τι ακριβώς είναι αυτό που έκανε τη δημοφιλή σειρά τόσο ακριβή;  Οι ηθοποιοί.
Ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν τη σειρά χρόνο με το χρόνο, όλοι αγάπησαν τους έξι φίλους και την απίστευτη χημεία που είχαν μεταξύ τους. Η FinancesOnline γράφει, πως όσο οι ηθοποιοί γίνονταν  ολοένα και πιο διάσημοι, ζητούσαν και περισσότερα  χρήματα. Κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, και David Schwimmer ‘συμμάχησαν’ για να βεβαιωθούν ότι θα πληρώνονταν δίκαια. Τον καιρό που προβλήθηκε η δέκατη και τελευταία σεζόν, ο κάθε ένας από τους ηθοποιούς πληρωνόταν 1 εκ. δολάρια  για κάθε επεισόδιο, ανεβάζοντας το budget της σειράς στα ύψη : 10εκ. δολάρια ανά επεισόδιο.

2. Rome - $9 εκ.

 
Το HBO πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του με το Rome. Το ιστορικό δράμα, που προβλήθηκε από το 2005 έως το 2007, παρουσίαζε την καθημερινή ιστορία των επιφανών αλλά και των συνηθισμένων Ρωμαίων.  Για να απεικονίσει μια ακριβή εικόνα του πως είναι να επιβιώνει κανείς τον καιρό της Ρωμαικής αυτοκρατορίας, το HBO χρησιμοποίησε περίπλοκα κουστούμια και πολύ  λεπτομερή σκηνικά, φτάνοντας τον προυπολογισμό των 9 εκ. ανά επεισόδιο σύμφωνα με το The Richest. Και ενώ το τεράστιο budget επέτρεψε στο κανάλι να προσθέσει εξαίσιες σκηνές, ήταν επίσης και ο λόγος που η σειρά είχε τόσο μικρή διάρκεια ζωής.
Η Entertainment Weekly γράφει πως οι παραγωγοί του HBO αποφάσισαν να κόψουν την σειρά – η οποία λάμβανε πολύ καλές κριτικές – για να κρατήσουν λεφτά έτσι ώστε να διατηρήσουν τους πόρους παραγωγής. Όπως πολλές σειρές της ίδιας κλάσης, το Rome ήταν μια σειρά που τελικά έληξε νωρίς παρά να συνέχιζε ξεζουμίζοντας τη.  Ο δημιουργός της σειράς Bruno Heller είπε χαρακτηριστικά στην Entertainment Weekly. ‘’Τελείωσε για άλλους λόγους και όχι επειδή δεν είχαμε τι άλλο να δείξουμε. Την λάτρεψα. Νομίζω ότι ήταν μια υπέροχη σειρά. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ακόμα υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα’’.

3.  Game of Thrones - $6 εκ.


Το Game of Thrones του HBO κοστίζει τουλάχιστον 6 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο σύμφωνα με το  eonline, με το κανάλι να ξοδεύει 5 με 10 εκ. δολάρια μόνο στο πιλοτικό επεισόδιο. Όπως και με την πλειοψηφία των επιτυχιών του καναλιού, το αστρονομικό budget δεν πηγαίνει στους ηθοποιούς, αλλά στα υπέροχα σκηνικά και στις τοποθεσίες των γυρισμάτων σύμφωνα με το Liberty Voice.
Η δημοφιλής σειρά, είναι βασισμένη στα βιβλία του George R.R. Martin, με τίτλο ‘’A Song of Ice and Fire’’. Σύμφωνα με την περιγραφή του HBO : ‘’Τα καλοκαίρια κρατάνε δεκαετίες. Οι χειμώνες, μπορούν να κρατήσουν μια ζωή. Και ο αγώνας για τον Σιδερένιο Θρόνο έχει αρχίσει. Θα ξεκινήσει από τον Νότο, όπου η ζέστη γεννάει επιθυμίες και ίντριγκες αλλά και στον Βορρά όπου ένα τοίχος από πάγο με ύψος 800 πόδια προστατεύει το Βασίλειο από τις σκοτεινές δυνάμεις που βρίσκονται πέρα από αυτό. Βασιλιάδες και Βασίλισσες, Ιππότες και λιποτάκτες, ψεύτες, Λόρδοι και ειλικρινείς άντρες..όλοι θα παίξουν το Παιχνίδι του Θρόνου’’.

4. Boardwalk Empire – $5 εκ.


To HBO δεν λυπήθηκε τα έξοδα και για το Boardwalk Empire. Κάθε επεισόδιο κόστιζε πάνω από 5 εκ. δολάρια αφού οι λεπτομέρειες ήταν τέτοιες που χρειαζόταν περίπου 15 ημέρες για να γυριστεί. Η USA Today αναφέρει πως τα περίπλοκα σκηνικά της σειράς, κοστίζουν 2 εκ δολάρια. Επιπροσθέτως, ο πιλότος της σειράς μόνο, κόστισε 18 εκ. δολάρια!
Η επιτυχημένη σειρά, λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης και ακολουθεί τη ζωή του Nucky Thompson, ενός λαθρέμπορου οινοπνευματωδών, που είναι λίγο πολιτικός, λίγο gangster και sole ruler της Atlantic City.

5.  Deadwood — $4.5 εκ


Προσέξατε πόσες φορές έχει υπάρξει στη λίστα το HBO έτσι; Όπως και με τις άλλες σειρές του, δεν λυπήθηκε τα έξοδα ούτε με το Deadwood φτάνοντας τα 4.5 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο. Η Western σειρά που προβλήθηκε από το 2004 μέχρι το 2006 συνδύαζε πραγματικά γεγονότα με φανταστικά στοιχεία για να δημιουργήσει μια ελκυστική ιστορία για τους θεατές.
Ήταν βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα  που ήταν γύρω από μια ανακάλυψη χρυσού στο Deadwood S.D. Η σειρά είχε πολλούς και καλούς ηθοποιούς και υπέροχα σκηνικά που ταίριαζαν με την υπόθεση. Επίσης, υπήρχαν άλογα, βαγόνια και συντονιστές των ζώων, πράγματα που προστέθηκαν στα έξοδα σύμφωνα με την New York Times. Το 2005 η σειρά κέρδισε 5 βραβεία Emmy για το σχέδιο και την κινηματογραφία, αποδεικνύοντας πως τα έξοδα έπιαναν τόπο. Όπως και να χει, στο τέλος, το υψηλό κόστος έγινε η κατηφόρα του..

6 & 7. Fringe και Lost — $4 εκ.


Ο πιλότος του Fringe κόστισε το (αστρονομικό) ποσό των 10 εκ. δολαρίων και τα έξοδα του κάθε επεισοδίου, ήταν περίπου 4 εκ. Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στο Fox από το 2008 μέχρι το 2013, διηγείται την ιστορία ενός πρώην ψυχασθενή επιστήμονα και του γιου του, που συνεργάζονται με το FBI. Η ομάδα  “Fringe Division” που βρίσκεται υπό την εποπτεία του “Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας”  χρησιμοποιεί ανορθόδοξες ερευνητικές τεχνικές   για να ερευνήσει μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά που σχετίζονται με ένα μυστηριώδες μοτίβο.
Η σειρά άρχισε δυνατά, αλλά σιγά σιγά δυσκολευόταν να κρατήσει τους θεατές της. Είχε μια αρκετά μπερδεμένη υπόθεση, που κάποιες φορές ήταν δύσκολo να ακολουθήσει κανείς – ακόμα πιο δύσκολο αν έχανες ένα επεισόδιο. Σε μια συνέντευξη το 2012 στο TVLINE, ο Kevin Reilly ο οποίος είχε τα ηνία του καναλιού εκείνη την εποχή, είπε πως το Fringe είναι ‘’μια ακριβή σειρά’’ που δεν βγάζει κέρδος, και ‘’δεν είμαστε σε θέση να χάνουμε χρήματα’’.

Το Lost κόστιζε επίσης 4 εκ. δολάρια ανά επεισόδιο, κυρίως εξ αιτίας του τεράστιου cast, που ξεκίνησε με 70 ενήλικες (και ένα σκύλο) και με γυρίσματα στο Oahu της Χαβάης, σύμφωνα με το The Richest.
Η σειρά του ABC που προβλήθηκε από το 2004 μέχρι το 2010 παρουσίαζει την ιστορία ανθρώπων  που επιβίωσαν από μια μυστηριώδη συντριβή αεροπλάνου, σε ένα ακόμη πιο μυστηριώδες νησί. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι το νησί κρύβει πολλά μυστικά και στο τέλος  γίνεται γνωστό ότι όλοι κατά κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους.

Keep spending money fot our pleasure.....!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24