5 Φεβ 2015

Taken 3 (2015, ελληνιστί «Η Αρπαγή 3»)



Βαθμολογία 2 / 5

Δεν θα πω ψέματα… διασκέδασα πολύ με τη συγκεκριμένη ταινία (και όποια ταινία γυρίζει ο αγαπημένος Lian Neeson για να πω την αλήθεια). Με φρέναραν όμως οι πολλές μέτριες έως κακές κριτικές που διάβασα και προσπάθησα να τη δω με άλλο μάτι… πιο αντικειμενικό. Ε δεν το πέτυχα!!!!!!

Η ταινία κλείνει μια τριλογία αρκετά επιτυχημένη και αγαπητή από το κοινό (προφανώς όχι από τους κριτικούς…αλλά ποιος νοιάστηκε??). Μάλιστα οι δημιουργοί της αποφάσισαν να δώσουν έναν πιο τραγικό τόνο αφού συμπεριέλαβαν και έναν θάνατο πρωταγωνιστή (dont worry, ο Liam ζει!!!). Όπως εύκολα καταλαβαίνεται, όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια του πρωταγωνιστή μας να εκδικηθεί αυτόν τον θάνατο και να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα (ότι έχει περισσέψει δηλαδή). Φυσικά έχει στο κατόπι του CIA, FBI, την ρώσικη μαφία και ότι άλλο απόβρασμα κυκλοφορεί εκεί γύρω. 



Η πρωταγωνιστική τριάδα αναλλοίωτη. Ο Neeson σταθερή αξία, η απαστράπτουσα Famke Jansen επιστρέφει στο ρόλο τη συζύγου, η γλυκιά Maggie Grace στο ρόλο της κόρης ενώ στο καστ προστίθεται ο Forest Whitaker ως ένας από τους καλούς μπάτσους. Από τους ηθοποιούς λοιπόν δεν περιμένεις πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνεις τελικά. Τους ξέρουμε και τους εμπιστευόμαστε. Το σενάριο προκλητικά παρόμοιο με τις υπόλοιπες ταινίες (με την τσαχπινιά του θανάτου που λέγαμε) οπότε και εκεί ξέρεις τι να περιμένεις. Η σκηνοθεσία σίγουρα υπολείπεται των 2 πρώτων ταινιών (όπως και να το κάνουμε η Κωνσταντινούπολη από μόνη της αποτελεί ένα συν). Σκηνοθετικές κοιλιές και σεναριακά κενά (που υπάρχουν) περνούν απαρατήρητα λόγω της αναμενόμενης δράσης.

Αγνοήστε τις κριτικές. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Βάλτε ένα ποτηράκι κρασί, πάρτε και μια γαβάθα ποπ κορν και απολαύστε μια ταινία που σου δίνει αυτό ακριβώς που περιμένεις. Δράση, δράση και δράση…α και Neeson!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24