25 Απρ 2015

7o Debate: Κάθαρση με οποιοδήποτε κόστος ή διαφύλαξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και προσεκτικά βήματα …Το αμφιλεγόμενο Νομοσχέδιο Κοντονή



Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια δεν έχετε ακούσει την έκφραση «ας το κλείσουν το γ$%@$%^νο το ποδόσφαιρο μήπως και καθαρίσει»? Κάθαρση με κάθε κόστος, Θατσερικά μέτρα αντιμετώπισης της βίας, αποκλεισμός των ομάδων μας από την Ευρώπη και άλλα τέτοια ρηξικέλευθα. Ε λοιπόν να η ευκαιρία. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε, ο αποκλεισμός είναι πιο κοντά από ποτέ και εμείς καλούμαστε τελικά να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα.

Το νομοσχέδιο Κοντονή ουσιαστικά καταλύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ένα αυτοδιοίκητο που μας οδήγησε σε 2 απανωτά σκάνδαλα διαφθοράς και στημένων αγώνων, εγκληματικές οργανώσεις, «χαϊδεμένα παιδιά» και ομάδες που πέφτουν και ανεβαίνουν με αποφάσεις άλλων, ξεσπάσματα τρομακτικής βίας στα γήπεδα, τιμωρίες που αποδίδονται ανισοβαρώς σε ομάδες και παράγοντες. Ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα χωρίς ενδιαφέρον πλέον που ακόμα και οι οπαδοί του μόνιμου πρωταθλητή το σνομπάρουν.
Τι προβλέπει όμως εν ολίγοις το νομοσχέδιο που προκάλεσε την άμεση αντίδραση FIFA και UEFA και την επίσκεψη αξιωματούχου της UEFA στην Ελληνική Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφισή του?
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, ο υπουργός αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα μπορεί να ανακαλεί την αναγνώριση σωματείων αθλητών εταιρειών. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, να διακόπτει αγωνιστικές, καθώς και πρωταθλήματα!



Ακόμα θα μπορεί να επιβάλλει σε ΜΜΕ πρόστιμα για παρότρυνση, υποκίνηση, ή ενθάρρυνση» σε επεισόδια με το έσοδα από αυτό το μέτρο να διατίθενται για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας.

Παράλληλα από την επόμενη σεζόν δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε πρωταθλήματα και κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ αν δεν υπάρχει βεβαίωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για τη λειτουργία των καμερών αλλά και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στο θέμα των οπαδών που «καίει», σύμφωνα με το άρθρο 3, θα απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων σε όσες λέσχες δεν είναι αναγνωρισμένες και δεν βρίσκονται υπό νόμιμη λειτουργία, όπως και σε οποιονδήποτε σύνδεσμο. Σε περίπτωση που παραβιαστεί αυτό το άρθρο προβλέπεται φυλάκιση και πρόστιμο σε ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας που θα το παραβιάσει, μάλιστα χωρίς αναστολή.

Ακόμα, από την ΕΠΟ είναι υποχρεωμένοι να διαβιβάζουν στον Υπουργό αλλά και την ΕΕΑ τις εκθέσεις που σχετίζονται με χειραγωγημένους αγώνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΕΑ να μπορεί να «κόβει» κάποιες ομάδες από το κουπόνι του στοιχήματος!
Οι συνέπειες ενός ποδοσφαιρικού Grexit?? Εν συντομία… αποκλεισμός όλων των ομάδων (εθνικών και μη) από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (ακόμα και από φιλικά). Μη αναγνώριση των συμβολαίων ξένων παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα (με λίγα λόγια όλοι θα είναι ελεύθεροι με μία απλή προσφυγή να σπάσουν τα συμβόλαιά τους). Αδυναμία ελλήνων παικτών που παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού να βρουν συμβόλαιο αφού δεν θα αναγνωρίζονται ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Καταβαράθρωση των ελληνικών ομάδων στις βαθμολογίες της UEFA και της FIFA και γενικά απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και αφού ενημερωθήκαμε για τις διατάξεις του νομοσχεδίου και τις πιθανές συνέπειες ήρθε η ώρα για το ερώτημα!


ΝΑΙ
Γιατί … έχουμε πιάσει πάτο και χρειάζεται ένα δυνατό ηλεκτροσόκ για να συνέλθουμε
Γιατί … έτσι θα φανεί ποιοι παράγοντες ασχολούνται με αποκλειστικό στόχο το κέρδος και ποιοι απλά επειδή αγαπάνε τις ομάδες τους
Γιατί … θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τις μη υγιείς και βιώσιμες ομάδες
Γιατί … θα αναδειχθούν ίσως οι Έλληνες παίκτες
Γιατί … πάντα λέγαμε ότι θα θρηνήσουμε νεκρό. Έ φέτος θρηνήσαμε και νεκρό…
Γιατί … θα δοθεί χρόνος να ολοκληρωθούν οι δίκες για τα στημένα και την εγκληματική οργάνωση και να απαλλαχτεί το ποδόσφαιρο από τους μαφιόυζους
ΟΧΙ
Γιατί … θα είναι η απόλυτη οικονομική και αγωνιστική καταστροφή για όλες τις ομάδες
Γιατί … ο αποκλεισμός θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος του ποδοσφαίρου
Γιατί … ο κόσμος θα χάσει κάθε ενδιαφέρον και θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο
Γιατί … θα καταστραφούν καριέρες, κυρίως Ελλήνων ποδσφαιριστών
Γιατί … η παγκόσμια απομόνωση μπορεί να δώσει χώρο δράσης σε ακόμα χειρότερα κακοποιά στοιχεία
Τα παραπάνω που διαβάσατε είναι κάποιες ενδεικτικές θέσεις και απόψεις των υποστηρικτών της μίας ή της άλλης άποψης. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση αλλά δυστυχώς ίσως έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν που πρέπει να δοθεί μια λύση!!

ΥΓ: Θα θέλαμε το σχόλιό σας πέρα από ένα ξερό Ναι ή όχι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24