9 Απρ 2015

Game of Thrones, Season 5!!!! GET READY!



Απανταχού λάτρεις της πιο επιτυχημένης σειράς των τελευταίων ετών ενωθείτε!! Σε μόλις 3 ημέρες αρχίζει ο νέος κύκλος (5ος στη σειρά) της αγαπημένης μας τηλεοπτικής πανδαισίας που ακούει στο όνομα «Game of Thrones». Μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου, θα αναστηθούν και οι τηλεοράσεις ή οι οθόνες των υπολογιστών μας (αφού το GoT είναι η πιο πολυκατεβασμένη σειρά ever). 

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα ονομάζεται «The wars to come» και θα προβληθεί από το HBO στις 12 Απριλίου (ημέρα των γενεθλίων μου, τυχαίο??). Σύμφωνα με την σύντομη περίληψη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα θα δούμε τα παρακάτω (no spoilers, ορκίζομαι!!):


         -   Την Cersei και τον Jaime να προσπαθούν να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο χωρίς τον Tywin, τον πάτερ φαμίλια.
         -  Τον Varys να αποδεικνύει τη χρησιμότητα του για ακόμα μία φορά και να αποκαλύπτει στον Tyrion τα σχέδια δολοφονίας του (σιγά μην τον άφηνε η αδερφή του σε χλωρό κλαρί)
         -   Την Daenerys να έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμα απειλή για την κυριαρχία της
         -   Τον Jon να βρίσκεται μεταξύ δύο βασιλιάδων.

Πλούσιο λοιπόν το υλικό για τον νέο κύκλο, που όπως επίσης μάθαμε δεν θα περιλαμβάνει καθόλου έναν αγαπημένο ήρωα, την ήρεμη δύναμη που λέγεται Bran, αφού όπως ο ίδιος είπε, η ιστορία του είναι ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο σε σχέση με τις υπόλοιπες, οι οποίες θα πρέπει να τη φτάσουν χρονικά. 

Για κερασάκι στη τούρτα, σας παρουσιάζουμε μερικά fan facts της σειράς όπως τα δημοσίευσε η διαδικτυακή έκδοση της Telegraph με ένα σύντομο βίντεο…

Γνωρίζατε λοιπόν ότι….
       -  Το όνομα «Arya» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ενώ και το όνομα «Khaleesi» κερδίζει σημαντικό έδαφος?
     - Ότι όλοι, μα όλοι λέμε λάθος το όνομα «Khaleesi» αφού δεν προφέρεται «καλίσι» αλλά «καχ-λει-σι» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων!!)?
       -   Ότι  ο Kristina Nairn (Hodor) μπορεί να μην έχει ατάκες αλλά έχει 70 διαφορετικούς τρόπους να πει το όνομά του? Και ότι εκτός από ηθοποιός είναι και dj?
Alcazar Sevilla
       -  Ότι για τις ανάγκες της 5ης σαιζόν, η σειρά έκανε γυρίσματα στο Alcazar της Σεβίλλης και ότι έβαψε σκούρο μπλε το νερό του σιντριβανιού?
Dubrovnik
        -  Ότι απαγορεύτηκε να γυριστούν σκηνές γυμνού της Cersei σε εξωτερικό χώρο στο Dubrovnik της Κροατίας, το οποίο όμως απολαμβάνει ένα απίστευτο τουριστικό κύμα λόγω της σειράς?
       -   Ότι ο Bronn έπαιζε σε μια σειρά των 90’s με την ονομασία «Robson and Jerome»?
       -   Ότι η American Alsatian Breeders Association τρέχει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής λύκων όπως και αυτών που παίζουν στη σειρά (dire wolves) αλλά ο καθένας τους κοστίζει 3000 $?
Dire Wolf
       -    Ότι ερευνητές ονόμασαν ένα μικροοργανισμό της θάλασσας «Tritonia Khaleesi» επειδή το σχήμα τους τους θύμιζε τα μαλλιά της Daenerys?
Tritonia Khaleesi

Άχρηστες αλλά ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σίγουρα αποδεικνύουν ότι η σειρά έχει μεγάλη επιρροή ακόμα και στην επιστήμη! Εν αναμονή λοιπόν του νέου κύκλου!

Εδώ μπορείτε να δείτε το εν λόγω video!!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους τους westeronians!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24