7 Ιουν 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ SUPERLEAGUE...ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Καλοί οι τερματοφύλακες αλλά αν μπροστά δεν υπάρχουν αξιόπιστοι αμυντικοί, "οι βράχοι" που λέμε εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι τότε άστα να πάνε. Τα αμυντικά δίδυμα πρέπει να είναι γρήγοροι, δυνατοί, ψηλοί, να μη φοβούνται να βάζουν το πόδι τους στη φωτιά, να έχουν τσαμπουκά, υποφερτή τεχνική κατάρτιση, να ξέρουν και λίγο μπάλα βρε παιδί μου. Και επειδή όλα αυτά δεν τα βρίσκεις σε έναν παίκτη, συνδυάζεις χαρακτηριστικά των 2 κεντρικών αμυντικών σου και δημιουργείς το παζλ της αναχαίτισης των αντίπαλων επιθετικών. Α, να βάζουν και κανένα γκολ από στημένα που και που!!! Πολλά ζητάω???

Έχουμε και λέμε...





ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ντορίν Γκοιάν (Αστέρας Τρίπολης)


Βασικός και αναντικατάστατος, ο διεθνής αμυντικός του Αστέρα αποτελεί τον βράχο που λέγαμε ενώ ξέρει και καλή μπαλίτσα. Συνέβαλε στην εξαιρετική πορεία του Αστέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και αποπνέει εμπειρία και σιγουριά.

Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός)


Ήδη συζητιέται το όνομά του για μεγάλη μεταγραφή και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Σύγχρονο μπακ που παίρνει όλη την πλευρά με ταχύτητα, τεχνική και καλά τελειώματα. Αν αποκτήσει και σταθερότητα, που του έλειψε φέτος, θα γίνει ένα καλό όνομα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Γκόρντον Σίλντεφελντ (ΠΑΟ)


Στην τελευταία του χρονιά εν Ελλάδι, ήταν ο πιο σταθερός αμυντικός του ΠΑΟ. Δυνατός, τσαμπουκάς, μπαλαδόρος για τη θέση του και δεμένος με την ομάδα. Έκανε ένα από τα καλύτερα (ίσως το καλύτερο) αμυντικά δίδυμα στο φετινό πρωτάθλημα με τον Στάθη Ταυλαρίδη από το Δεκέμβριο και μετά.

Στάθης Ταυλαρίδης (Ατρόμητος / ΠΑΟ)


Βασικός και αναντικατάστατος στον Ατρόμητο, το ίδιο και στον ΠΑΟ, παρότι ποροχωρημένης ηλικίας αποδεικνύει συνέχεια γιατί έκανε αξιοπρόσεκτη καριέρα στο εξωτερικό. Απόδειξη...η κλήση του στην εθνική Ελλάδος μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Έδεσε εξαιρετικά με τον Σίλντεφεντλ αμέσως, δείγμα ποδοσφαιρικής εξυπνάδας και προσαρμοστικότητας.

Δημήτρης Γούτας (Σκόντα Ξάνθη)


Τα τελευταία χρόνια φαινόταν το ταλέντο αυτού του νεαρού αμυντικού και φέτος ξεπετάχτηκε με αποτέλεσμα να τον περιμένει μια καλή μεταγραφή στο εσωτερικό (Ολυμπιακός?) ή στο εξωτερικό. Τον βοήθησε η στοιβαρή φετινή Ξάνθη ειδικά από τα μισά του πρωταθλήματος και μετά.

Ραζβάν Ράτς (ΠΑΟΚ)


Από τους λίγους διασωθέντες του φετινού κακού ΠΑΟΚ. Όσο ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε (μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) ήταν από τους κορυφαίους. Στη συνέχεια ήταν από τους λίγους που ξεχώριζαν. Γρήγορος, με καλή τεχνική και σέντρα, αφοσιωμένος στο τακτικό κομμάτι και σταθερός.

Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός)


Και αν από τον Μαζουακού το περιμέναμε, ο Ομάρ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πήρε φανέλα βασικού αμέσως και την κράτησε άνετα. Παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Μαζουακού αλλά πιο σταθερός στην απόδοσή του, αθόρυβο παιχνίδι αλλά εξίσου ουσιώδες. Ίσως ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας του Ολυμπιακού φέτος.

Νάνο (ΠΑΟ)


Ο γνωστός καλός Νάνο, το λαχείο που πέτυχε ο ΠΑΟ από τη Β Κατηγορία της Ισπανίας. Ίσως με περισσότερα κενά διαστήματα (απόδειξη ότι για ένα διάστημα είχε χάσει τη θέση βασικού από τον Χουχούμη). Γρήγορος, δυνατός, τεχνίτης, με δυνατό σουτ και πολύ καλά στημένα. Εξίσου καλός αμυντικός. Λαχείο...

Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος)


Γεμάτη χρονιά για τον νεαρό του Πανιωνίου, ξεχώρισε μέσα σε ένα σύνολο με πολλούς συνομήλικούς του και μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική δείχνοντας ότι έχει λαμπρό μέλλον αρκεί να κάνει τις κατάλληλες επιλογές.

Μπράιν Λούι (Αστέρας Τρίπολης)


Ένα από τα πολλά φτηνά λατινοαμερικάνικα αστεράκια που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας που δείχνει ότι το τμήμα σκάουτινγκ κάνει καλή δουλειά. Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής σε μια ομάδα με καλό πάγκο, δείχνει ότι ο προπονητής τους τον σέβεται μέχρι αηδίας!

Αλέξης Μιχαήλ (ΠΑΣ Γιάννινα)


Πρώτος μεταξύ ίσων στην πολύ καλή ομάδα του ΠΑΣ, ο Μιχαήλ έκανε μια γεμάτη χρονιά, με σταθερότητα και ίσως να έπαιζε και Ευρώπη του χρόνου αν η ομάδα του δεν αντιμετώπιζε τα γνωστά χρόνια προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24