13 Ιουλ 2015

Κριτική για το βιβλίο "Μετά την Απόλυση" του Jim Kokoris (3ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής)



Από την Αγγελική Παπαθανασίου

 Υπάρχουν βιβλία που αξίζουν την προσοχή μας και μεταξύ αυτών, βρίσκεται και το βιβλίο του Jim Kokoris “ Μετά την απόλυση’’ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Τσάρλι Μπέικερ, ένας πενηντάρης εργασιομανής, υψηλόβαθμο στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρίας. Έχει όλα όσα επιθυμεί κανείς. Άνετο σπίτι, μια υπέροχη γυναίκα και έναν γιο, αυτοκίνητα πολυτελείας, χρήματα. Δουλεύει ακατάπαυστα, ταξιδεύει συνεχώς και βλέπει ελάχιστα την οικογένεια του.
Όλα όμως ανατρέπονται στη ζωή του όταν απολύεται. Δεν μπορεί να το αποδεχτεί για αυτό και το πρώτο καιρό το κρύβει από την οικογένεια του. Περνάει τα πρωινά του σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας και προσπαθεί να έρθει σε επαφή με κάποιους φίλους και μάνατζερ για να βρει εργασία.
Συνειδητοποιεί ότι στην ίδια με εκείνον θέση βρίσκονται πολλοί άνθρωποι που πασχίζουν να μπουν και πάλι στην παραγωγικότητα μετά από μια απόλυση. Άνθρωποι που έχουν χάσει σπίτια, αυτοκίνητα, αξιοπρέπεια.
Είναι φορές που η ανεργία τον τρομάζει, τον θυμώνει, χάνει την πίστη του. Άλλες φορές πάλι, πιο ψύχραιμος εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο του για να έρθει πιο κοντά στην οικογένεια του, να κάνει απλά καθημερινά πράγματα, που τόσα χρόνια εξαιτίας της δουλειάς του δεν μπορούσε.
Η σχέση του με τα αγαπημένα του πρόσωπα γίνεται όλο πιο στενή μέρα με τη μέρα και αυτό του αρέσει. Αναπάντεχα του παρουσιάζεται μια πρόταση για μια δουλειά με καλή οικονομική απολαβή. Βρίσκεται όμως σε δίλλημα.
Να δεχτεί την θέση που του προσφέρεται και να γίνει και πάλι παραγωγικός ή να την απορρίψει αναζητώντας κάτι που θα τον γεμίζει και θα του αφήνει χρόνο να το περνάει με την οικογένεια του;
Ένα βιβλίο αληθινό που σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες.
Ένα βιβλίο που σου δείχνει ότι η απόλυση δεν είναι το τέλος αλλά μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24