18 Αυγ 2015

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPERLEAGUE 2015-2016 (Part 2)

Που είχαμε μείνει?? Στον ΟΣΦΠ και στην απορία για την 16η ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ. Πάμε να δούμε παρακάτω λοιπόν και τι έγινε με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ...Ξεκινάμε με τον ΠΑΟ και καταλήγουμε στην 16η ομάδα που μόλις σήμερα αποφασίστηκε οριστικά ποια θα είναι...





ΠΑΟ
Για Τρίτη συνεχή χρονιά, ο ΠΑΟ βαδίζει στα βήματα της οικονομικής εξυγίανσης με μια έξτρα χαλαρότητα φέτος. Λίγες οι αλλαγές. Μόλις 8 παίκτες ήρθαν και 7 έφυγαν ενώ με εξαίρεση τον Σίλντεφελντ, διατηρήθηκε ο περσινός κορμός της ομάδας.  Καλύφθηκε το δεξί άκρο της άμυνας (μένει να φανεί η αποτελεσματικότητα) με τον Βέμερ από την Πάντερμπορν, αντικαταστάθηκε ο Σίφο με τον Σάντσεθ από την Μάλαγα και ο Ρισβάνης με τον Τελάντερ από την Άαλμποργκ, ήρθε ο Καλτσάς και ο Λουντ (Ελσίνκι) να ενισχύσουν τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Το μεγάλο όνομα είναι αυτό του Εσιέν που αν είναι υγιής (τα πρώτα δείγματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά) θα πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Βάλτε μαζί και τους νεαρούς Γιαννακόπουλο και Ευαγγέλου από τον Πανιώνιο. Πέραν του Σίφο, οι υπόλοιπες αποχωρήσεις ήταν αναμενόμενες. Μπερίσα, Ντίνας, Μπούι, Ρισβάνης και Μαυρίας αποχώρησαν. Μαζί τους και οι Μέντες και Σπυρόπουλος που δεν έχουν λύσει ακόμα τα συμβόλαιά τους. Αστερίσκος για μία ακόμα μεταγραφή με τον Αμπέιντ να είναι ο πρώτος στόχος και τον Μαυρία ο διακαής πόθος για επιστροφή στην ομάδα. Αναμένεται μια καλή χρονιά αλλά πλέον απαιτείται η υπέρβαση. Δύσκολο το πρωτάθλημα αλλά ίσως παλέψει (μαζί με τον ΠΑΟΚ) να αποκαθηλώσουν τον ΟΣΦΠ.

Πρόβλεψη: 1η -3η
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Πολλές οι απώλειες βασικών παικτών για τον Παναιτωλικό, που όμως πήρε εξίσου καλούς. Μένει να φανεί αν θα δέσει η νέα ομάδα του Παναιτωλικού και αν θα αποτελέσει μια σταθερά στο επερχόμενο πρωτάθλημα. Εκτός ομάδος βρέθηκαν οι Γοδόι, Μαλεζάς, Μπρακάλι, Ετζεγκέλε, Μαρτίνες, Λάζαρ, Φωτάκης, Άλβες, Θεοδωρίδης και Μορένο που έπαιξαν ρόλο στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. Αντί αυτών αποκτήθηκαν οι Παπάζογλου, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ρομέρο, Κυριακίδης, Μάκος και Κόρστιενς. Δύσκολα θα κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, όπου ειδικά εντός έδρας δεινοπάθησαν όλοι οι μεγάλοι. Πάντως δεν προβλέπεται να κινδυνέψει κιόλας.

Πρόβλεψη: 7η-11η
 
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
Κάθε χρόνο είναι στις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό και κάθε χρόνο κατορθώνει να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν θα αλλάξει κάτι και φέτος αν και ίσως δυσκολευτεί περισσότερο με δεδομένο ότι και οι ομάδες που ανέβηκαν από την Football League μάλλον δεν μπορεί να τις χτυπήσει όπως τις προηγούμενες χρονιές. 8 προσθήκες με σημαντικότερες αυτές των Χαβίτο από την Κέρκυρα, Μπουγαϊδη από την Γρανάδα (ας ελπίσουμε ο Μαυρουδής να μην αποτελέσει τη μαύρη γάτα για μια ακόμα ομάδα!!!) και Μπαλούφο από Ξάνθη. Από την άλλη αποδεσεμύτηκαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως οι  Τσουμάνης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου, Βιγιαφάνε και Κάσες. Χάνει σε ποιότητα, καρδίζει σε δύναμη. Σημείο αναφοράς για ακόμα μία φορά ο Ιγκόρ.

Πρόβλεψη: 11η-16η
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Επτάψυχη η ομάδα της πλατείας αφού παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνιακαταφέρνει και στέκεται κυρίως με την ψυχή των παικτών της. 8 οι αποχωρήσεις μέχρι τώρα με πολύ σημαντικές αυτές των Γιάννου, Κολονού, Ιμπαγάσα, Γιαννόπουλου και Ευαγγέλου. Λίγες και καλές (;) οι προσθήκες όπως του Ανσαριφάρντ από την Οσασούνα, Βιγιάλμπα της Βελέζ, Ρισβάνη του ΠΑΟ και Διούδη της Μπριζ. Θα έχει ακόμα μία δύσκολη χρονιά όπως φαίνεται αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφουμε τον ιστορικό.

Πρόβλεψη: 10η-14η

ΠΑΟΚ
Θεωρητικά ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου ο ΠΑΟΚ που μπορεί να άργησε λίγο αλλά πήρε φόρα στις μεταγραφές. Αρκετές οι αποχωρήσεις, 12 μέχρι τώρα άλλες 10 οι προσθήκες. Ξεφορτώθηκε κάποιους από τους πολλούς ξένους με τη μικρή προσφορά (Νομπόα, Χκόμπο, Μάρτενς), πούλησε τον φευγάτο Λούκας στη Λα Κορούνια, δώρισε τους Τσανδάρη και Κατσικά στον Ολυμπιακό και γλίτωσε από τον Σπυρόπουλο. Από την άλλη αγόρασε από τα Γιάννινα τους Κοροβέση και Χαρίση, πήρε πίσω τον βελτιωμένο Πέλκα όπως επίσης και τον έμπειρο Μαλεζά και αγόρασε επίσης τους Όλσεν από τη Μάλμε, Λέοβατς από τη Ριέκα, Ζάιρο από την Τρέντσιν, Ροντρίγκες από την Έλτσε και Σάμπ από την Σπάρτακ Τρνάβα. Και έπεται και συνέχεια. Αν ο άπειρος αλλά παθασμένος Τούντορ δέσει αυτό το σύνολο ίσως να κάνει το πολυπόθυτο βήμα παραπάνω αυτή τη χρονιά.

Πρόβλεψη: 1η – 3η
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Μία από τις εκπλήξεις της σεζόν 2014-2015 με σταθερότητα, καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα.  Έδωσε 7 (πήρε και περίπου 1 εκ. Ευρώ από τις πωλήσεις για να βγει και η χρονιά), υπέγραψε 5. Οι απολύτως απαραίτητες κινήσεις από τα Γιάννινα. Εκτός ομάδας οι Ντάσιος, Μουσκάι, Κοροβέσης και Χαρίσης που είχαν μικρό ή μεγαλύτερο ρόλο πέρυσι ενώ πήρε τους  Κοζορώνη από Εργοτέλη, Κολιοφούκα από Θεσπρωτό, Καρανίκα από ΑΕΛ, Περιστερίδη από Πλατανιά και Φερφελή από Τσβόλε. Μεταγραφές που δεν εντυπωσιάζουν αλλά η παραμονή των περισσοτέρων εκ των βασικών δίνει μια ασφάλεια.

Πρόβλεψη: 7η- 11η

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Η μοναδική ομάδα της Κρήτης που θα παίξει του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Πολλά τα πάρε δώσε (11 αποχωρήσεις και προσθήκες). Έφυγαν οι Αγκιλέρα, Μπεριάν, Γκαβιλάν, Τόρες, Κάσιο, Περιστερίδης, Ζαραδούκας και Τετέ ενώ ήρθαν οι Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Τσιμόντζι, Πάγκαλος, Αγκούλο, Ντίνας και Ράμος. Λογικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθεί με τη διαφορά ότι φέτος δεν θα υπάρχει μια Νίκη Βόλου ή ένας ΟΦΗ ως μαξιλάρι ασφαλείας. Άρα προβλέπεται δύσκολη χρονιά.

Πρόβλεψη: 10η- 14η
 
Όταν ξεκίνησε αυτό το αφιέρωμα και δημοσιεύτηκε το πρώτο μέρος του, ακόμα δεν είχε οριστεί η τύχη της 16ης ομάδας αφού εκκρεμούσε  η απόφαση του Διαιτητικό Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Σήμερα, 18/8 έβγαλε απόφαση με την οποία δικαιώνει εν τέλει τον Λεβαδειακό που θα είναι η 16η και τελευταία ομάδα της κατηγορίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Πάμε λοιπόν να δούμε τον Λεβαδειακό ο οποίος όπως αναμενόταν προς το παρόν κινείται σε ρηχά νερά. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση νέων παικτών που θα στελεχώσουν την ομάδα για τη Superleague. Μέχρι στιγμής στην ομάδα επέστρεψαν από δανεισμό οι Θέος από Ολυμ πιακό Βόλου και Μοσχονάς από Καλλιθέα. Αντίθετα αποχαιρέτισαν οι Στρατηλάτης για Ολ. Βόλου, Πουλίδο για Ολυμπιακό Πειραιώς, Μρντάκοβιτς για Βοιβοντίνα, Τόμας για Χάποελ Πετακ Τίκβα, Βούκσεβιτς για το Παραλίμνι, ο Σηφάκης που οδεύει και αυτός για Κύπρο, ο  Πελέ που επέστρεψε στον ΟΣΦΠ αλλά και οι Ζίτο, Πίντερ, Γκόμεζ, Κατίδης και Σκέμπης που ακόμα δεν έχουν βρει ομάδα. Προς το παρόν πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει αλλά και μόνο το γεγονός ότι ουσιαστικά η ομάδα θα μπει στο πρωτάθλημα χωρίς προετοιμασία ουσιαστικά την καθιστά πρώτο φαβορί για υποβιβασμό που λογικά δύσκολα θα γλυτώσει για ακόμα μία φορά. Εκτός βέβαια αν ο Κομπότης ενεργοποιήσει τις γνωστές φιλίες του και κάνει πάλι το θαύμα του...!!!

Πρόβλεψη: 12η-16η

 Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ίσως όχι τόσο για την 1η θέση αλλά κυρίως για τις θέσεις της Ευρώπης αφού πλέον αυξάνονται οι μνηστήρες. Ακόμα, στην ουρά δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για υποβιβασμό και αναμένεται μάχη μέχρις εσχάτων!!

Καλό Πρωτάθλημα να έχουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24