9 Αυγ 2015

ΔΙΠΛΑΡΟΣ VS AEK: H απόλυτη ειλικρίνεια ή η απόλυτη ασέβεια?



Διαβάζοντας τις προάλες τις δηλώσεις του Νίκου Δίπλαρου, ενός εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου, δεν σας κρύβω ότι έμεινα άναυδος όχι τόσο με το περιεχόμενό τους αλλά με την ειλικρίνεια με την οποία εκφράστηκαν. Και φυσικά ήμουν σίγουρος ότι θα ακολουθούσαν και άλλα επεισόδια...

Όπως και έγινε. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, ο Δίπλαρος σε μια κρίση απονενοημένης ειλικρίνειας δήλωσε ότι ναι μεν είναι χαρούμενος που θα παίξει του χρόνου στην ΑΕΚ αλλά την βλέπει απλά και μόνο ως ένα σκαλοπάτι για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, για κερασάκι στην τούρτα δήλωσε οπαδός του Ολυμπιακού (αν και όχι φανατικός, οπότε δεν τον πειράζει να παίξει στην ΑΕΚ). Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκέφτηκε αν πειράζει στην ΑΕΚ να έχει στις τάξεις της έναν παίκτη που έχει ομολογήσει ότι έχει άλλες βλέψεις. Ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που η ΑΕΚ αναμένει την απόλυτη αναγέννηση και ίσως την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2016-2017. Μερικές ημέρες μετά, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα ότι οι διοικούντες της ΑΕΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις δηλώσεις του Δίπλαρου και ότι μάλιστα ετοιμάζονται (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) να τον τελειώσουν από την ομάδα.


Ποιος έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση; Ο Δίπλαρος που απλά είπε το λογικό με απόλυτη ειλικρίνεια; Άλλωστε κακά τα ψέματα, ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ τα τελευταία πολλά χρόνια δεν συγκρίνονται σαν μεγέθη με την ΑΕΚ. Μιλάμε για 2 από τις 5 -6 μεγαλύτερες ομάδες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (και παγκόσμιο με εξαίρεση το NBA) και μια ιστορική μεν ομάδα που τώρα όμως προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Ο Δίπλαρος είναι ένας έφηβος με πολλά όνειρα και προσφάτως ενισχυμένη αυτοπεποίθηση αλλά μέχρι εκεί. Τα αγωνιστικά του στοιχεία είναι ατελή (ταχύτητα, παικτικό θράσσος και ένα συμπαθητικό σουτ...εγώ τουλάχιστον αυτά ξεχώρισα). Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βελτιώσει στοιχεία όπως το κοντρόλ της μπάλας, το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και κυρίως τη δύναμη αφού το μικρό του ανάστημα δεν τον βοηθάει να κοντράρει αντιπάλους σε αντίστοιχες θέσεις με αυτόν.  Στο νεαρό της ηλικίας του αποδίδω και την αφοπλιστική ειλικρίνειά του όσον αφορά τους στόχους του και τα όνειρά του για το μέλλον. Αν ήταν λίγο πιο πονειρός ή πιο ψιλιασμένος θα κρατούσε το στόμα του κλειστό, θα δούλευε σκληρά, θα πετύχαινε τους στόχους του με την ΑΕΚ που κινείται με σωστά βήματα να μπει στις ομάδες της 2ης ταχύτητας του ελληνικού μπάσκετ (μαζί με ΠΑΟΚ και Άρη) και ίσως μετά από μερικά χρόνια να έπαιρνε τη μεταγραφή που ονειρεύεται ή γιατί όχι, να βοηθούσε την ΑΕΚ να φτάσει το επίπεδο των αιωνίων.

Από την άλλη οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ πιθανώς να βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης και προτίμησαν (ίσως) να κάψουν έναν ελπιδοφόρο παίκτη παρά να έρθουν σε αντιπαράθεση με την κύρια μάζα των οπαδών της που (δικαιολογημένα για πολλούς) θα αντιδρούσε. Δυστυχώς οι έλληνες οπαδοί δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες παίκτες μετά από τέτοιες δηλώσεις που κατά τη γνώμη τους υποβαθμίζουν  την ίδια τους την ομάδα. Βέβαια αν τελικά επαληθευτούν οι προβλέψεις και εκδιωχθεί ο παίκτης από την ομάδα, θα τον έχουν πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Ασέβεια προς έναν πρωταθλητή Ευρώπης (ακόμα και στις μικρές ηλικίες). Το κακό είναι ότι θα το έχουν κάνει με εκδικητική διάθεση και με συνοπτικές διαδικασίες ενώ ο Δίπλαρος το έκανε μην έχοντας συναίσθηση των λόγων του. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας παίκτης που μόλις ξεκινάει την καριέρα του, με καλές προοπτικές και με φιλοδοξίες θα τα ρίσκαρε όλα αυτά  με μια του δήλωση.

Εν κατακλείδι, καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Του παίκτη που ήθελε να δείξει πόσο πιστεύει στον εαυτό του αλλά και της ΑΕΚ που θέλει να διαφυλάξει την ηρεμία εντός και εκτός της ομάδας. Απλά θα είναι κρίμα, να μπει φρένο στην καριέρα ενός νέου παίκτη, που μόλις πριν λίγες ημέρες πήρε μια τρομακτική ώθηση και τον έμαθε όλη η Ελλάδα, λόγω κάποιων δηλώσεων όσο άκαιρων και αν ήταν. Μακάρι, όλα να κυλήσουν καλά και είτε να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία από την ΑΕΚ γιατί την αξίζει είτε τουλάχιστον να βρει μια ομάδα που θα δουλέψει πάνω του και θα τον εξελίξει ώστε μετά από μερικά χρόνια να πετύχει τον απολύτως σεβαστό στόχο του και να παίζει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (μέσα σε αυτές μπορεί να δούμε και την ΑΕΚ κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24