17 Σεπ 2015

Minions (2015, ελληνιστί... «Μπανάναααααα»)



Βαθμολογία 3 / 5

Και όμως...και οι ταινίες κινουμένων σχεδίων μπορούν να έχουν prequel για να μάθουμε την αρχή των πάντων!!! Κυριολεκτικά....!! Έτσι λοιπόν, μετά από παγκόσμια απαίτηση τα αγαπημένα κίτρινα ανθρωπάκια με τις τζιν φορμούλες απέκτησαν την δική τους ταινία στην οποία βλέπουμε την πορεία τους από την αρχή του κόσμου!!

Από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος τα Minions αναζητούν απεγνωσμένα έναν υπερ-κακό για να ακολουθούν και να υπηρετούν. Από τους δεινόσαυρους, μέχρι τους Φαραώ άλλαξαν πολλούς αφέντες αλλά κάτι οι συγκυρίες, κάτι η απίστευτη αφηρημάδα τους τους άφηνε πάντα στα κρύα του λουτρού.  Έτσι κάπου το 1960 με τους Beatles να μεσουρανούν και τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας να είναι στα νιάτα της (περίπου), τα Minions βρίσκονται θαμένα σε μια παγωμένη σπηλιά στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Τότε 3 Minions, ο Kevin, o Stewart και ο Bob αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι  με στόχο να βρουν έναν κακό να υπηρετούν. Ο κακός βρίσκεται στο πρόσωπο της Scarlet Overkill (με τη φωνή της μοναδικής Sandra Bullock) η οποία έχει στόχο να αποκτήσει το στέμα (και τη θέση) της Βασίλισσας και στη συνέχεια να κατακτήσει όλον τον κόσμο. Και στα γλυκά και πονηρά πρόσωπα των Minions βρήκε τους κατάλληλους βοηθούς.


Η ταινία όπως είπαμε αποτελεί prequel των ταινιών Despicable Me, μίας από τις καλύτερες σειρές ταινιών κινουμένων σχεδίων. Τα Minions αποτελούν την καλύτερη ατραξιόν της ταινίας οπότε νομοτελειακά ήταν δεδομένο ότι θα αποκτούσαν και τη δική τους ταινία. Οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγάλες αλλά δεν δικαιώθηκαν στον μεγαλύτερο βαθμό. Σίγουρα είναι διαφορετικό να αποτελούν μέρος μιας ταινίας με πιο προσεγμένες σκηνές γέλιου (και λιγότερες αριθμητικά) και διαφορετικό μια ταινία 1 ώρας και 20 λεπτών να είναι στημένη πάνω τους. Η ταινία δυστυχώς παρότι έχει αρκετές στιγμές γέλιου, κάνει μικρές αλλά συχνές κοιλιές που αποσπούν την προσοχή του θεατή. Πολύ καλό το πρώτο μισό της ενώ και ο χαρακτήρας της Overkill είναι ταιριαστός και πραγματικά «κακός»!!! Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι μουσικές αναφορές των Minions (με διασκευές γνωστών τραγουδιών) ενώ κορυφαία σκηνή είναι αυτή που περνούν μπροστά από...anyway δε θα σας πω. Απλά θα πω ότι αφορά μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές της παγκόσμιας ιστορίας...!!

Εν κατακλείδι, είναι μια διασκεδαστική ταινία περισσότερο όμως για τις μικρότερες ηλικίες που παρόλα αυτά βλέπετε άνετα από τους fans των Minions, που είναι πολλοί! Η μικρή της διάρκεια καλύπτει το handicap των σύντομων κοιλιών και σε γενικές γραμμές μένει μια θετική γεύση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24