13 Οκτ 2015

Mission Impossible: Rogue Nation (2015, ελληνιστί «Επικίνδυνες Αποστολές: Μυστικό Έθνος»)



Βαθμολογία 3,5 / 5

Καμιά Mission δεν είναι impossible για τον Tom Cruise  ή αλλιώς Ethan Hunt ειδικά όταν την ομάδα του αποτελούν ο πολύς Jeremy Renner (William Brandt), Ving Rhames (Luther Strickell), Simon Pegg (Benji) και η αποστομωτική Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) ακόμα και ο εχθρός εντός των τειχών Alec Baldwin (Alan Hunley) της CIA θέλει να διαλύσει την ομάδα.

Με την ομάδα λοιπόν να μην υπάρχει πλέον επίσημα, ο Ethan και η ομάδα του έρχονται αντιμέτωποι με τον Συνδικάτο, μια πανίσχυρη ομάδα πρώην πρακτόρων  που στόχο έχει να δημιουργήσει μια παγκόσμια δύναμη μέσα από στοχευμένες τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Πρόσωπο κλειδί είναι η Ilsa Faust μία μυστική πράκτορας της ΜΙ6 η οποία είναι κάπως θολό για ποιον δουλεύει τελικά. Η συνεισφορά της όμως είναι πολύτιμη και απαραίτητη αφού προσφέρει το inside knowledge στον Ethan. Μετά από κάποιες αποτυχημένες αρχικές απόπειρες να αποκαλύψουν την ύπαρξη και δράση του Συνδικάτου, η ομάδα θα φτάσει στην τελική μάχη με κεντρικό πρόσωπο τον άγγλο Πρωθυπουργό. 


Ο Tom Cruise συνεχίζει στον δρόμο που ακολουθεί την τελευταία δεκαετία και βάλε. Καλοστημένες ταινίες δράσης, franchise ταινιών με εγγυημένη επιτυχία, ταινίες που μπορεί να μην το φέρουν στον δρόμο των OSCAR αλλά τον διατηρούν στο προσκήνιο ως έναν από τους πιο εμπορικούς ηθοποιούς. Άλλωστε είναι της μόδας μεσήλικοι (και πάνω) ηθοποιοί να υποδύονται μάχιμους ήρωες που τα βάζουν με τους πάντες και τα πάντα και φυσικά επιτυγχάνουν να σώσουν τον κόσμο κάθε φορά. Καλοσχεδιασμένες σκηνές δράσης, ένα απλό και σφοχτοδεμένο σενάριο  και φυσικά ο Cruise που βγάζει μια ιδιαίτερη χημεία με την Ferguson συνθέτουν τη νέα ταινία Mission Impossible

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Άλλωστε οι προηγούμενες ταινίες προιδεάζουν για το τι θα δει ο θεατής. Κλασική αξία τόσο το concept των Επικίδυνων Αποστολών (... «Αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί σε 10 δευερόλεπτα...») όσο και η παρουσία του Tom Cruise που εγγυόνται την απόλυτη ταινία δράσης. Βέβαια η επανάληψη πολλών κλισέ, απαραίτητων μεν αλλά κουραστικών ορισμένες φορές, μπορεί να αποθαρρύνει κάποιους.  Αλλά αν είστε τολμηροί, πάρτε βαθιά ανάσα και βουτήξτε στη δίνη των επικίνδυνων αποστολών (αν δείτε την ταινία θα καταλάβετε που αναφέρομαι!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24