12 Νοε 2015

The Last Witch Hunter (2015, ελληνιστί «Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών»)



Βαθμολογία 3,5 / 5


Μα να μην την πάρω χαμπάρι αυτή την ταινία νωρίτερα; Να μην έχω δει ένα trailer, να μην έχω διαβάσει μια κριτική; Κάτι τελοσπάντων!! Anyway, να ναι καλά η αδερφή μου που μου άνοιξε τα μάτια και με τραβολόγησε στον κινηματογράφο σαββατιάτικα! Δεν το μετάνοιωσα...

Η ταινία αφορά έναν μαθουσάλα (και βάλε) κυνηγό μαγισσών, ο οποίος είναι καταραμένος να ζει αιώνια και να κυνηγά μάγισσες. Ο Kaulder (Vin Diesel), μερικών εκατοντάδων ετών αλλά ακμαιότατος στην όψη, με την βοήθεια των χειριστών του διατηρεί ασφαλή τον κόσμο και διαφυλάσσει την συνθήκη που έχει υπογραφεί με το συμβούλιο των μαγισσών. Και ενώ τα χρόνια και οι αιώνες περνούν κάπως βαρετά και μονότονα. Πάνω στην αλλαγή χειριστή (από τον 36ο περνάμε στον 37ο ) όλα αλλάζουν προς το χειρότερο. Η επίθεση που δέχεται ο Dolan ο 36ος (Michael Cain) λίγες ώρες μετά την παραίτησή του και την παράδοση της ευθύνης στον Dolan 37ο (Elijah Wood) πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα που θα οδηγήσουν στην αφύπνιση της αρχι-μάγισσας που είχε ρίξει την κατάρα στον Kaulder. Το συμβούλιο των μαγισσών θα είναι ανίσχυρο να επιβάλει την τάξη, ο Kaulder θα βρει έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο μιας νεαρής μάγισσας ονόματι Chloe (Rose Leslie) και η μάχη θα φουντώσει.


Η ταινία είναι ένα δυνατό παραμυθάκι με μάγισσες και περιλαμβάνει 3 στοιχεία που την κάνουν αξιοπρεπή. Την εμπειρία και ποιότητα του Michael Cain, τα μούσκουλα και την δημοφιλία του Vin Diesel και την ομορφιά και φρεσκάδα της Leslie (“You know nothing John Snow”…οι φανς του Game of Thrones θα καταλάβετε τι εννοώ!!). Αρκετά καλά τα εφέ, ένα σφοχτοδεμένο,ευκολόπεπτο αλλά καθ’ όλα προβλέψιμο σενάριο, συμπαθητικές  ερμηνείες αλλά με λίγες απαιτήσεις. Ολίγον απογοητευτικό το κλείσιμο της ταινίας (αφήνει και ένα παραθυράκι για sequel μάλλον ανάλογα με την εισπρακτική πορεία αυτής της ταινίας). Εντυπωσιακή η αρχική σκηνή με την μάγισσα που καταριέται τον Kaulder,  κάνει μια καλή εισαγωγή στην ταινία και κερδίζει (αρχικά) το ενδιαφέρον.

Μην έχετε και μεγάλες απαιτήσεις. Πόσο αριστουργηματική να είναι μια ταινία με μάγισσες και με τον Vin Diesel πρωταγωνιστή (εκτός αν η ταινία λέγεται Fast and Furious); Ένας καλός τρόπος να περάσετε ευχάριστα κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Επίσης είναι από τις ταινίες που αξίζει να δει κανείς στον κινηματογράφο αλλά και σε dvd να την δείτε δεν θα χάσετε και τίποτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24