28 Φεβ 2016

Προγνωστικά για τα Oscars 2016

Όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση που σέβεται τον εαυτό της γίνεται αυτομάτως διαθέσιμη προς στοιχηματισμό. Φυσικά τα Oscars δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι όλες οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες παίζουν απόψε στα Oscars και δίνουν τον τόνο με τις αποδόσεις για τα μεγάλα φαβορί και τα μεγάλα αουτσάιντερ.


Για να δούμε λοιπόν, ανά κατηγορία ποιοι παίζουν περισσότερο, ποια είναι τα σιγουράκια και ποιοι ενδείκνυνται για τους ριψοκίνδυνους παίκτες...Τα στατιστικά προέρχονται από το έγκριτο site oddschecker.com που συγκεντρώνει στατιστικά και αποδόσεις από όλες τις μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες.



Καλύτερη Ταινία
The Revenant - Leonardo di Caprio
Εδώ έχουμε 2 ξεκάθαρα φαβορί που θα κονταροχτυπηθούν για το βραβείο. Η ταινία του Iniaritu, The Revenant παίζεται από τις περισσότερες εταιρίες με τις χαμηλότερες αποδόσεις και θεωρείται φαβορί ενώ προτιμάται επίσης και από τους παίκτες. Σχεδόν 1 στους 3 θεωρεί ότι αυτή η ταινία θα κερδίσει. Από κοντά και το έτερο φαβορί, Spotlight ενώ αρκετά πιο χαμηλά παίζονται το Mad Max: Fury Roads και το The Big Short.


Καλύτερος Σκηνοθέτης
Mad Max Fury Road

Ακόμα μία σημαντική κατηγορία που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Σχεδόν οι μισοί παίκτες πιστεύουν ότι ο Alejandro Iniaritu θα επικρατήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες τον δίνουν φαβορί με πολύ μικρή διαφορά όμως από τον George Miller για το Mad Max που εντυπωσίασε. Adam McKay και Thomas McCarthy για τα The Big Short και Spotlight βρίσκονται στη μέση ενώ αουτσάιντερ ο Lenny Abrahamson για το  Room.


Α' Αντρικός Ρόλος

Εδώ υπάρχει ένας διχασμός. Παρότι ο Leonardo di Caprio παίζεται από την πλειοψηφία των παικτών, φαβορί με βάση τις αποδόσεις θεωρείται ο Eddy Redmayne για το Danish Girl, που έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία. Από κοντά και ο Michael Fassbender που ενσάρκωσε τον Steve Jobs ενώ αουτσάιντερς είναι οι Matt Damon και Bryan Cranston.

Spotlight

Α' Γυναικείος Ρόλος

Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την κατηγορία. Η Brie Larson για το Room προτιμάται κατά κόρον αλλά φαβορί με βάση τις αποδόσεις θεωρείται η Saoirse Ronan για το Brooklyn. Από μακριά παρακολουθούν τη μάχη οι Jennifer Lawrence (Joy), Charlotte Rampling (45 years) και Cate Blanchet (Carol).


B' Aντρικός Ρόλος
Sylvester Stalone - Creed

Ίσως ήρθε η ώρα να τιμηθεί η προσφορά του Sylvester Stalone και μάλλον γι΄αυτό θεωρείται φαβορί και προτιμάται έναντι του εκπληκτικού Mark Rylance στο Bridge of Spies. Λίγες οι πιθανότητες των Hardy, Bale και Ruffalo να κλέψουν τη δόξα.


Β' Γυναικείος Ρόλος

Alicia Vicander
Δύσκολα θα χάσει το βραβείο η Alicia Vicander για το Danish Girl που όμως απειλείται από την Kate Winslet για το Steve Jobs. Εξαιρετική πάντως η κατηγορία γενικά με τις παρουσίες των Rooney Mara, Jennifer Jason Leigh και Rachel McAdams.


Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου

Κονταροχτυπιούνται το The Big Short και το Room με το πρώτο να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις. Αρκετά μακριά το Brooklyn, The Martian και Carol.


Καλύτερο Πρωτότυπο Σεναρίου

Εδώ φαβορί με βάση τις αποδόσεις θεωρείται το εξαιρετικό Inside Out, η μόνη ταινία κινουμένων σχεδίων της κατηγορίας. Αλλά στις προτιμήσεις του κόσμου πρώτο έρχεται το Spotlight και έπειτα το Straight Outta Compton. Bridge of Spies και Ex Machina συμπληρώνουν την πεντάδα.


Inside Out
 Ας δούμε όμως και στις μικρότερες κατηγορίες τι παίζεται. Στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων το Inside Out σχεδόν δεν παίζεται αφού μάλλον έχει πάρει ήδη το βραβείο. Ως καλύτερη ξενόγλωσση ταινία μάλλον το Son of Saul θα κερδίσει το βραβείο, κάτι που αποτελεί κοινή άποψη.Για καλύτερη μουσική επένδυση προτιμάται το The Hateful 8 ενώ καλύτερο τραγούδι παίζεται μεταξύ των Writings on the Wall από το Spectre και Till it happens to you από την ταινία The Hunting Ground. Μεγάλη μάχη στα οπτικά εφέ με μπερδεμένα μηνύματα από παίκτες και αποδόσεις αφού κονταροχτυπιούνται το Mad Max, The Revenant και Star Wars: The Force Awakens. Τέλος στο καλύτερο μοντάζ φαίνεται ότι θα έχουμε μάχη μεταξύ The Big Short και Mad Max (που γενικά παίζει σε αρκετές κατηγορίες οπότε ή θα σαρώσει ή θα πατώσει με θόρυβο!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24