24 Μαΐ 2016

Cineλθετε Crew...και τα μυαλά all over the place!!!



Οι επισκέψεις μου στην Αθήνα πάντα συνδυάζονται με παρακολούθηση υπερθεαμάτων...ξέρετε, πανάκριβα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια, πολυμελής θίασος...broadway καταστάσεις. Τα κάνατε εικόνα;;;; Ε, ξεχάστε τα γιατί αυτή τη φορά αποφάσισα να παρακολουθήσω stand up comedy για πρώτη φορά στη σύντομη ύπαρξή μου σε αυτόν τον πλανήτη (είμαι 32 αλλά φαίνομαι 25, και όποιος πει το αντίθετο να γεράσει απότομα!!!). 

Τι καλύτερο λοιπόν, από τους συντελεστές της εκπομπής του ΣΚΑΙ, CINEλθετε με τον Διονύση Ατζαράκη, τον Θωμά Ζάμπρα και guest τον Blink Mike. Και μάλιστα σε έναν χώρο εξαιρετικό για τέτοιου είδους παραστάσεις, το θέατρο Eliart. Μικρό, ζεστό, με cozy ατμόσφαιρα, με το μικρό μπαρ στην κορυφή να δένει αρμονικά στην αμφιθεατρική κατασκευή της αίθουσας. Και τους ηθοποιούς – performers κοντά στο κοινό, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε stand up comedy φάσεις.


Θωμάς και Διονύσης αυτοσυγκεντρώνονται στα παρασκήνια!
Όσο για την παράσταση, ότι και να πω είναι λίγο. Επί 1 ώρα και κάτι (θα σας γελάσω πόσο κάτι γιατί πέρασε τόσο ευχάριστα η ώρα που είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου) οι 3 comedians μας πυροβολούσαν με ατάκες η μία καλύτερη από την άλλη. Πρώτη πράξη...Blink Mike. Απλά μορφή...η κλασική φιγούρα κωμικού. Τόσο εμφανισιακά όσο και σε συμπεριφορά πάνω στη σκηνή. Υποδυόταν έναν 30+ τύπο που έμεινε άνεργος, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό με την υπερπροστατευτική μαμά (μερικές από τις καλύτερες ατάκες της βραδιάς προήλθαν από τη σχέση μαμά-γιος!!) και με αρκετά προβλήματα στον αισθηματικό τομέα. Κλασική persona σε stand up comedy που αντικατοπτρίζει τη γενιά των σημερινών άνεργων 30άρηδων που ζουν σαν 15άρηδες λόγω της κρίσης. Πράξη δεύτερη...Θωμάς Ζάμπρας. Η ήρεμη δύναμη. Σου ρχόταν από εκεί που δεν το περίμενες. Έβγαζε μια ηρεμία στη σκηνή και οι φαρμακερές του ατάκες σε έπιαναν απροετοίμαστο. Κορυφαία στιγμή του η εξιστόρηση της σχέσης του με την πρώην με τον κατά το ήμισυ συναινετικό χωρισμό τους (αυτή ήθελε, αυτός όχι και τόσο). Σκηνή τρίτη...Διονύσης Ατζαράκης. Η Κατρίνα (ο τυφώνας ντε!!) της παράστασης. Αεικίνητος,  φωνακλάς, ξεσηκωτικός, διαδραστικός...the real deal. Χρησιμοποιούσε το σώμα του περισσότερο από τους άλλους και έπαιξε και ένα μικρό σκετσάκι με μουσική μόνο και παντομίμα με θέμα την πράξη του σεξ.

Κάπου τέρμα αριστερά διακρίνονται και τα πόδια μου!!!
Ένα έχω να πω...μπράβο μου!!!! Για την επιλογή μου. Καιρό είχα να γελάσω τόσο με έξυπνες ατάκες και όχι αστεία τύπου επιθεώρησης. Ελπίζω σύντομα να τους ξαναπετύχω (και γιατί όχι και στον Βόλο - ακούς Διονύση;;;;) με νέα κείμενα και ανανεωμένη διάθεση (κάτι που σίγουρα δεν τους λείπει και γι’ αυτό μεταφέρεται και στο κοινό).  

ΥΓ 1: Σημαντικό επίσης ότι η είσοδος κοστίζει μόλις 8€

ΥΓ 2: Καλό είναι επίσης, όταν βλέπουμε stand up comedy να θυμόμαστε ότι βλέπουμε ηθοποιούς που υποδύονται έναν ρόλο (μακριά ή πιο κοντά στον πραγματικό τους χαρακτήρα....δεν έχει σημασία) και τα αστεία τους δεν τους χαρακτηρίζουν και ως προσωπικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24