7 Σεπ 2016

Μαρία Καφφέ...μια νέα συνεργασία ξεκινάει!!



Ακόμα μία συμμετέχουσα του 4ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής, ακόμα μία νέα συνεργασία και ακόμα μεγαλύτερη η παρέα του blog koalakia. Σίγουρα η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι αυτές οι συνεργασίες που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στο blog μας και φυσικά ανεβάζουν την ποιότητα των αναρτήσεών μας. Σας παρουσιάζουμε την Μαρία Καφφέ μέσα από μία σύντομη παρουσίαση αλλά και ένα παραμυθάκι....

Μαρία Καφφέ
Η Μαρία Καφφέ γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας στις 14 Σεπτεμβρίου, μια μέρα βροχερή. Από το δημοτικό είχε ευαισθησίες που την οδήγησαν σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Τελείωσε με άριστα το τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου (Εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών στη διοίκηση και στο εμπόριο). Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εργαζόταν στη Δημοτική Αστυνομία Λάρισας. Από το 2014 έχει μεταταχτεί στην Ελληνική Αστυνομία Λάρισας. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα Grunditg στην Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία και Γαλλία, στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων και του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζει με τα ανιψάκια της, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ασχολείται ερασιτεχνικά  με την αγγειοπλαστική, διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, τρέχει σε αγώνες και ονειρεύεται.     
    
Στοιχεία επικοινωνίας:


Τα βιβλία της κυκλοφορούν στο www.easywriter.gr, στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στο  www.amazon.com στην αγγλική και γαλλική γλώσσα και στο www.lulu.com, επίσης στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.
  
   Ένα νέο ταλέντο  εμφανίστηκε τον τελευταίο χρόνο στον τομέα της συγγραφής παιδικών και εφηβικών διηγημάτων.Αποσπώντας το τρίτο βραβέιο στον 4 διαγωνισμό ελεύθερης γραφής πεζών με το διηγημά της Ραντεβού στον Πύργο του Άιφελ χάρη στην ψηφοφορία του κοινού μας απέδειξε την μεγάλη απήχηση του έργου της στους αναγνώστες. Πρεσβεύοντας και προωθώντας την καλλιέργια του καλού και της αυθεντικότητας των σκέψεων και συναισθημάτων προσπαθεί η συγγραφέας να περνάει μέσα απο τα έργα της, που έχουν πάντα αίσιο τέλος, όμορφα συναισθήματα και να υπερτονίζει αξίες που διακυβεύοντε στην δύσκολη εποχή μας όπως η αλληλλεγύη,η συντροφικότητα,η ανιδιοτελής αγάπη.Η ενθάρρυνση και η προβολή του καλού στις αθώες παιδικές ψυχές δίνει την βάση για την καλλιέργεια μίας πολιτισμένης κοινωνίας.Για αυτόν τον λόγο τα παραμυθάκια της απευθύνονται σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους αναγνώστες. Η συγγραφέας πιστεύει ότι <<Διαβάζω θα πεί ταξιδεύω.Όποιος περιφρονεί το διάβασμα,περιφρονεί τα ταξίδια.>> Κωστής Παλαμάς.
Η Μαρία Καφφέ γράφει κείμενα για το www.tovivlionet.gr ,για το www.miaeikonaenaparamithi.blog,  για το www.easywriter.blog καθώς και για το  logotexnikesanafores,blog.Και να που ήρθε η ώρα για ένα παραμυθάκι...το καναρινάκι και η αραχνούλα..
 ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΝΟΥΛΑ
Μια φορά και ένα καιρό σε μια χώρα όπου κανένας δε χαμογελούσε πια,...ζούσε στη σκια ενός πολύ σκοτεινού δεντρού,
μία αράχνη που ύφαινε τον ιστό της με τα πόδια της,κάτω απο τις λιγοστές ηλιαχτίδες που διαπερνούσαν τα μεγάλα κλάδια των δέντρων ...Η αράχνη όμως ήθελε να  φωτήσει τον ιστό της για να τον θαυμάσουν όλοι...μικροί και μεγάλοι για αυτό καί  περπατούσε πάνω κάτω,αριστερά δεξιά αλλά και προς τα πάνω,όσο πιο ψηλά μπορούσε προς τον ήλιο....


Μια μέρα στο κλαδί ενός δένδρου..

κοντά στον ιστό της αράχνης καθόταν ενα καναρίνι με το κίτρινο του λειρί του τραγουδώντας τόσο μελωδικά για να συνοδευεί την αράχνη που ύφαινε.

Ακουγοντάς το καναρίνι να τραγουδά η αράχνη άρχισε να το πλησιάζει σιγά-σιγά με κακό σκοπό....το καναρινάκι  κατάλαβε τον κίνδυνο και προσπάθησε να πετάξει ψηλά..

Όμως η πονηρή αράχνη άρχισε να το τυλίγει με τον ιστό της που ήταν πάρα πολύ όμορφος και λαμπερός. Το καναρίνι τότε είδε ξαφνικά την αράχνη τυφλωμένη απο τον λαμπερό ήλιο να πέφτει στην γη καθώς ο ιστός της ηταν πολύ αδύναμος για να την κρατήσει...
 
 Το καναρίνι στεναχωρημένο απο το θάνατο της αράχνης άρχισε να κλαίει και να τραγουδά ένα φλιβερό τραγούδι..

Τα δάκρυα του όμως έπεφταν πάνω στον ιστό της αράχνης, και ο ιστός έγινε μαγικός...
Τότε απο αυτήν την παράξενη ένωση είδαν να ξεπροβάλλει απο τον μαγικό ιστό ένα πλάσμα που όμοιο του κανένας δεν είχε ξαναδεί..

'Ενα πλάσμα με  κίτρινα πούπουλα που είχε έξι πόδια αράχνης,δυο φτερά για να πετάξει μακρυά και κίτρινο ράμφος.

'Οσοι το είδαν  γελούσαν απο την περίεργη μορφή του και σε εκείνο το μακρυνό μέρος ακόμη λένε ιστορίες απίστευτες για αυτό το αξιοθαύμαστο κατά τα άλλα ζώο που δημιουργήθηκε απο ένα μαγικό ιστό...

Και ζήσαν αυτοί καλά...και εμείς καλύτερα..


ΤΕΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24