2 Σεπ 2016

"Modern Family": Γιατί μας αρέσει η σειρά

Γράφει η Μαίρη Κάντα

(Σήμερα εγκαινιάζεται μια συνεργασία με μία από τις συμμετέχουσες στον 4ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής, την Μαίρη Κάντα, μετά και την ανοιχτή πρόσκληση που έγινε προς όλους τους συμμετέχοντες με το τέλος του διαγωνισμού. Στα σκαριά υπάρχει μία δεύτερη και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες πολλές!!!)



Αν με ρωτούσαν ποια ξένη κωμική σειρά μου αρέσει, θα έλεγα αμέσως και χωρίς να το πολύ-σκεφτώ το «Μodern Family». Προτού να εξηγήσω τους λόγους που προσωπικά λατρεύω την συγκεκριμένη σειρά, ας πάμε να μάθουμε περισσότερα για το «Modern Family». 

Καταρχάς είναι μια αμερικανική σειρά τύπου sitcom (το σενάριο δηλαδή είναι βασισμένο σε χιουμοριστικές καταστάσεις) που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι ABC στις 23 Σεπτεμβρίου 2009. H σειρά παρουσιάζεται σε στύλ «mockumentary» (καταγραφές σε φιλμ φανταστικών γεγονότων και εικονικών καταστάσεων με την μορφή ντοκιμαντέρ) και οι χαρακτήρες της σειράς μιλούν συχνά κατευθείαν στην κάμερα.

Υπόθεση: Η σειρά αναφέρεται στον Tζέι Πρίτσετ, την δεύτερη σύζυγο του, Γκλόρια, το παιδί της από τον πρώτο της γάμο καθώς και τα δύο παιδιά του Τζέι και τις οικογένειες τους.
Οι σεναριογράφοι  Christopher Lloyd και Steven Levitan συνέλαβαν την σειρά καθώς μοιράζονταν ιστορίες που αφορούσαν τις δικές τους «μοντέρνες οικογένειες».  Πρωταγωνιστούν οι: Ed O Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons.Ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν «My American Family». Tα κυρίως γυρίσματα της σειράς γίνονται στο Λος Άντζελες.
Την πρεμιέρα της σειράς παρακολούθησαν 12,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στον πρώτο κύκλο, η σειρά ήταν στη έκτη θέση στη λίστα με τις υψηλότερες σε τηλεθέαση σειρές στην Αμερική για τις ηλικίες 18-49 και τρίτη στη λίστα με τις υψηλότερες σε τηλεθέαση νέες σειρές. Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου σημείωσε αύξηση 34% στο ποσοστό των τηλεθεατών μεταξύ 18-49 σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο. Η πρεμιέρα του τρίτου κύκλου ήταν η υψηλότερη σε τηλεθέαση πρεμιέρα του ABC τα τελευταία έξι χρόνια.
Στις 29 Αυγούστου 2010 η σειρά κέρδισε το Έμμυ για «καλύτερη κωμική σειρά» και «καλύτερο σενάριο σε κωμική σειρά», ενώ ο Eric Stonestreet κέρδισε το βραβείο «καλύτερης Β αντρικής ερμηνείας σε κωμική σειρά». Η σειρά επίσης έλαβε το βραβείο «GLSEN Respect» (Gay, Lesbian and Straight Education Network) για την απεικόνιση «θετικών εικόνων και ιστοριών οι οποίες αντανακλούν μια διαφορετική Αμερική, συμπεριλαμβανομένης και της απεικόνισης μιας οικογένειας με επικεφαλής ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων».
Το 2009, η σειρά βραβεύτηκε με ένα βραβείο Peabody.To 2010, το cast της σειράς κέρδισε το βραβείο Screen Actors Guild για καλύτερη ερμηνεία από Ensemble Cast σε κωμική σειρά.Στις 14 Ιουλίου 2011, η σειρά έλαβε 17 υποψηφιότητες Έμμυ.To 2012, η σειρά κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για «καλύτερη τηλεοπτική σειρά» και ήταν υποψήφια για BAFTA.
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Michelle Obama σε μία συνέντευξη της αλλά και η Ann Romney σε συνέντευξή της, ανέφεραν την σειρά «Modern Family» ως την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά. Επίσης, η ένωση Writers Guild of America κατέταξε τη σειρά «Modern Family» στο νούμερο 34 σε μία λίστα των 101 πιο καλογραμμένων τηλεοπτικών σειρών που γράφτηκαν ποτέ, τον Ιούνιο του 2013.
Μας αρέσει γιατί: –  Είναι ένα καλογραμμένο σενάριο.
– Παρακολουθούμε πολύ αστείες καταστάσεις ανάμεσα σε μέλη οικογενειών.
– Οι χαρακτήρες της σειράς είναι πολύ οικείοι στους θεατές.
– Υπάρχει οικογενειακή θαλπωρή. Στο νου μάς έρχονται διάφορες μνήμες με τους δικούς μας συγγενείς, τα καυγαδάκια που κάναμε (ή συνεχίζουμε να κάνουμε) με τα αδέρφια μας, τα οικογενειακά τραπέζια κ.α.
– Στη σειρά,υπάρχει και ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που υιοθετούν ένα κοριτσάκι. Μας αρέσουν πολύ οι δύο αυτοί χαρακτήρες γιατί δεν παρουσιάζονται ως «καρικατούρες».
-Περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα παρακολουθώντας την σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24