23 Φεβ 2017

H Βασίλισσα των OSCAR, Meryl Streep

Ό,τι και να πει κανείς για αυτή την ηθοποιό είναι πραγματικά λίγο. ΄Τεράστια ηθοποιός, δυναμική ακτιβίστρια, έξυπνη, λαμπερή, ταλαντούχα....απλά υπέροχη. Και συνώνυμο των OSCAR. Πώς να μην είναι άλλωστε όταν έχει 20 υποψηφιότητες για βραβείο OSCAR (16 για Α' και 4 για Β' Γυναικείο Ρόλο) με τελευταία τη φετινή για την ταινία Florence Foster Jenkins και πρώτη το (όχι και τόσο) μακρινό 1979 για την ταινία The Deer Hunter. Ανάμεσα σε τόσες υποψηφιότητες ξεχωρίζουν φυσικά οι 3 νίκες της στα βραβεία το 1980 για το Kramer VS Kramer, το 1983 για την ταινία Sophie's Choice και σχεδόν 30 χρόνια μετά, το 2012 όταν υποδύθηκε μαεστρικά την Margaret Thatcher στην ταινία The Iron Lady. 

Κάθεστε; Ξέρετε πόσες υποψηφιότητες έχει κερδίσει στην καριέρα της συνολικά σε κάθε είδους βραβεία; 409....ναι, 409!!! Και έχει κερδίσει τις 157 από αυτές έχοντας ένα εκπληκτικό ποσοστό επιτυχία που πλησιάζει το 40%. Μπορεί φέτος να χαλάσει λίγο το ποσοστό της αφού δεν κατεβαίνει ως φαβορί αφού ο τυφώνας La La Land και η Emma Stone φαντάζει ως η επικρατέστερη. Μάλιστα περισσότερο από την ερμηνεία της (που ήταν όπως πάντα εξαιρετική) τη θέση στις υποψηφιότητες μάλλον την κέρδισε (όπως λένε οι ειδικοί) μετά τον φλογερό λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες.


Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν όμως...η πορεία της είναι αυτό που μένει. Ας θυμηθούμε όλες τις υποψηφιότητές της (για την ακρίβεια τις 19 από τις 20) στο παρακάτω βίντεο, που είναι ευγενική προσφορά της ομάδας The Power of Music Art....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24