14 Μαΐ 2017

" O πραγματικός ποιητής γεννιέται" με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας

Σήμερα, την δεύτερη Κυριακή του Μαϊου γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας, μια γιορτή που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και καταδεικνύει τον μοναδικό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης που έχει μια μητέρα με τα παιδιά της. Δεν υπάρχει λοιπόν, καλύτερος τρόπος να την γιορτάσουμε παρά με τη συντροφιά της φίλης και συνεργάτιδας Αριάδνης Δάντε που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της στα παιδιά. 

Το νέο της βιβλίο "Ο πραγματικός ποιητής γεννιέται" από τις εκδόσεις Τσιπούπολη είναι κάτι μεταξύ μιας συγκινητικής και έντονης καταγραφής της σχέσης μητέρας-παιδιού μέσα από τα μάτια των παιδιών αλλά και ενός εξαιρετικού εγχειριδίου για κάθε νηπιαγωγό που θα επιθυμούσε να στήσει εκπαιδευτικές δράσεις με βάση αυτή τη σχέση. Με τη βοήθεια νηπιαγωγών, η Αριάδνη Δάντε συγκεντρώνει ζωγραφιές, σκέψεις, στιγμιότυπα της σχέσης των μαθητών διαφόρων νηπιαγωγείων με τις μητέρες τους. Μαθαίνουμε (και μαθαίνουν και τα παιδιά) τι κάνει ευτυχισμένη μια μητέρα. Και διαπιστώνουμε ότι αυτό είναι τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Να περνάει τις ώρες της με τα παιδιά της και την οικογένειά της, να βλέπει τα παιδιά της να προκόβουν και να γίνονται σωστοί άνθρωποι. Αλλά βλέπουμε και γιατί τα παιδιά αγαπάνε τις μητέρες τους. Και η πιο συχνή απάντηση είναι η πολύ απλή, πολύ αγνή και απλόχερα δοσμένη αγάπη της μητέρας τους. Η αγάπη αυτή είναι ίσως το μόνο που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά (άντε και κανένα δωράκι που και που!!) για να μεγαλώσουν και να νοιώσουν ευτυχισμένα. Καλό είναι να γίνονται τέτοιες δράσεις, όπως αυτές που περιγράφει το βιβλίο, ως μια υπενθύμιση προς τα παιδιά ότι έχουν στα χέρια τους κάτι πολύτιμο. Μια συνειδητοποίηση του δώρου αυτού που μπορεί να φύγει από τα χέρια μας από τη μια στιγμή στην άλλη....

Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την κυκλοφορία του βιβλίου....

Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται και είναι ανάμεσά μας!

 «Τώρα που είναι νύχτα, σ' αγαπάω μέχρι τη νύχτα.
Αύριο που θα είναι ο ήλιος, θα σ' αγαπάω μέχρι τον ήλιο...

και μέχρι τη βροχή... »


                                                                        Αναστάσης Πουλίτσης
 
Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται. Και είναι μέσα στα σπίτια μας. Κοιμάται στα υπνοδωμάτιά μας και χρωματίζει την καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια, είναι το παιδί μας και αποτελεί το πολυτιμότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ρωτήσουμε και ας το ακούσουμε...
Το συλλογικό έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» (Αριάδνη Δάντε, ISBN:978-618-82037-3-0, έκδοση σε CD) κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη και αποτελεί την υλοποίηση του εγχειρήματος της ομώνυμης δράσης, που διοργάνωσε η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, με την συμμετοχή τεσσάρων νηπιαγωγείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Με την αρωγή της Αντωνίας Στελιανού, της Γαρυφαλιάς Παπασωτήρη, της Ελένης Δημητρέλλου, της Θεοδότης Σαΐτη και της Χαράς Κανιούρη, η Αριάδνη Δάντε συνέθεσε ένα έργο αγάπης για τη Γιορτή της Μητέρας [14 Μαΐου 2017]. Το συλλογικό έργο περιλαμβάνει οδηγίες για την εξόρυξη των συναισθημάτων των παιδιών προς τη Μητέρα τους, τα βήματα εργασίας των πέντε νηπιαγωγών, τα σκιαγραφήματα των μαμάδων των νηπίων, ζωγραφιές των παιδιών και σχετικές παιχνιδοπροτάσεις από τις νηπιαγωγούς. Το έργο ολοκληρώνεται με «Το παραμύθι των Ποιητών» της Αριάδνης Δάντε.
Οι πραγματικοί Ποιητές γεννιούνται. Απολαύστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24