27 Νοε 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Ήχοι στη σιωπή" της Σμαραγδής Μητροπούλου

Πρόσκληση 



"Καιρός να δώσεις πνοή σ’ εκείνες τις λέξεις, που επίμονα χορεύουν μέσα σου(...)Σαν τραγουδούν οι ήχοι στη σιωπή..."
Ένα βιβλίο που "στήθηκε" στο αρχοντονήσι της Άνδρου. Στα στενά της Χώρας, στα παλιά αρχοντικά, στο παλιό λιμάνι... μ' ένα μολύβι κι ένα μπλοκ στο χέρι και με μια φωτογραφική μηχανή, αποτύπωνα κι έγραφα, έγραφα κι αποτύπωνα... "για να πάρουν οι λέξεις πνοή και για να τραγουδήσουν οι ήχοι στη σιωπή".
Στις 2 Δεκεμβρίου οι άνεμοι του Αιγαίου μας οδηγούν στην Αθήνα... ώρα 7 το απόγευμα, μ' ένα πλατύ χαμόγελο και μία μεγάλη αγκαλιά, θα σας περιμένω, στην οδό Χέυδεν 3, στο χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Όστρια, να γίνουμε μαζί συνταξιδιώτες και συνοδοιπόροι! Με την παρουσία της Μαίρης Τσίλη, του Νικήτα Σούλου και του BOOKIΑ , που θα καλύψει και θα μεταδώσει την εκδήλωση, η βραδιά θα είναι απλά μαγική!

Λογοτεχνικό Βιογραφικό




Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Mεγάλη Βρετανία. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι, επίσης, διπλωματούχος Δημιουργικής Γραφής (Diploma in Creative Writing) του Κολεγίου Writers’ Bureau (Manchester, UK), ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεατρικής γραφής στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Eίναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven (Α΄βραβείο στην κατηγορία «Φαντασία»). Από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ κυκλοφορούν,  τα βιβλία της: «Πριν ο ήλιος δύσει» (θεατρικό) και «Μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα». Μοιράζει την αγάπη της εξίσου στη διδασκαλία  και στη συγγραφή ιστοριών.

Επικοινωνία:  www.facebook.com/smaragdi.mitropoulou
                       smaragdi02@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

who is online

Ad24