19 Απρ 2018

6ος Διαγωνισμός Ελεύθερης Γραφής

Ο διαγωνισμός που τείνει να γίνει θεσμός επιστρέφει δριμύτερος και ανανεωμένος για 6η συνεχή χρονιά με αφορμή τα γενέθλια του blog μας. Η περσινή καινοτομία των επιτροπών θα διατηρηθεί και φέτος αφού κατά γενική διασφάλισε έναν σημαντικό βαθμό αντικειμενικότητας (όσο αυτό είναι δυνατό βέβαια αφού μιλάμε για λογοτεχνία). Παρόλα αυτά, επειδή μας αρέσει να βελτιωνόμαστε και να πειραματιζόμαστε, φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ακόμα μία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη. Αυτό θα γίνει με έναν συνδυασμό των βαθμολογιών της κριτικής επιτροπής και των ψήφων των αναγνωστών μας. Συγκεκριμένα, οι κριτικές επιτροπές των πεζών και των ποιημάτων θα καταλήξουν στις 10 καλύτερες (κατά τη γνώμη των κριτών πάντα) συμμετοχές στις 2 κατηγορίες (τα κείμενα θα διαβιβαστούν ανώνυμα στα μέλη των επιτροπών). Οι συνολικά 20 συμμετοχές θα ανακοινωθούν (με τυχαία σειρά φυσικά) και θα μπουν στην κρίση των αναγνωστών για να αποφασίσουν αυτοί τελικά ποιοι θα είναι οι 3 νικητές σε κάθε κατηγορία, οι οποίοι θα κερδίσουν τα δώρα του διαγωνισμού μας.

Συνοπτικά οι όροι του 6ου Διαγωνισμού Ελεύθερης Γραφής είναι οι παρακάτω:
  1. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μας στείλει μέχρι 2 συμμετοχές συνολικά και στις 2 κατηγορίες στο mail koalakia2012@gmail.com με την ένδειξη «Για τον 6ο Διαγωνισμό Ελεύθερης Γραφής». 
  2. Τα πεζά θα πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 1.500 λέξεις και λογοτεχνικό περιεχόμενο ενώ στα ποιήματα δεν υπάρχει περιορισμός λέξεων και θέματος.
  3.  Τα κείμενα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί ή να έχουν πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό ώστε να διασφαλιστεί η ανωνυμία προς τις κριτικές επιτροπές. 
  4. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των συμμετοχών είναι η 10η Ιουνίου 2018 (παράταση της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας). 
  5. Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, τα κείμενα που θα πληρούν τους όρους θα διαβιβαστούν στους κριτές ανώνυμα ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. 
  6. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τις επιτροπές, θα ακολουθήσει δημοσίευση των 20 καλύτερων κειμένων (10 πεζά και 10 ποιήματα) στο blog ώστε αυτά να τεθούν στην κρίση των αναγνωστών. 
  7. Στην πορεία φυσικά θα δημοσιευτούν όλα τα κείμενα του διαγωνισμού αφού θέλουμε να διατηρήσουμε το βασικό χαρακτηριστικό του blog μας που είναι να δίνεται βήμα σε όλους τους δημιουργούς.
Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα ακολουθήσουν αναλυτικές πληροφορίες για τις κριτικές επιτροπές, για τα δώρα του διαγωνισμού και γενικότερα για την πορεία του, που όπως θα θυμάστε από άλλες χρονιές είναι μακρά και δημιουργική.  

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Ο διαγωνισμός μας προβάλετε στο saveandwin.gr

1 σχόλιο:

who is online

Ad24